Diari Més

Diada del Pati

Valls podria veure aquest dissabte els primers castells de gamma extra de la temporada

Els Castellers de Vilafranca es plantegen estrenar-hi el 2de9fm, mentre que la Joves vol afrontar el seu primer castell de nou de l'any

2de8f de la Colla Joves de Valls a la Diada del Pati

La Joves de Valls no se'n surt amb el castell de nou a la Diada del PatiLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls acollirà aquest dissabte 10 de juny la tradicional Diada del Pati que, en aquesta ocasió reunirà fins a cinc colles: la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Nens del Vendrell, els Castellers de Barcelona i els Moixiganguers d’Igualada.

La cita podria ser la primera diada de la temporada on es veu algun castell de gamma extra i és que els verds no descarten estrenar-hi el 2de9 amb folre i manilles i, fins i tot, ha sonat que podrien intentar-hi el 3de9 amb folre i agulla. Tot i això, caldrà esperar fins a darrera hora per saber quin és el programa definitiu dels vilafranquins que passa per la feina a l’assaig que puguin fer aquest divendres a la nit.

Per la seva banda, la colla amfitriona, la Joves de Valls, vol afrontar el primer castell de nou pisos de l’any, en forma de 3de9 amb folre, una estructura de nou que podria anar acompanyada pel 4de8 amb l’agulla i un pilar de 6 que aquesta temporada ja han anat fent rodar per les places.

Després de la caiguda a casa del 2de8 amb folre, els Nens del Vendrell arriben amb la intenció de completar els dos castells bàsics de vuit i, en funció dels darrers assajos optaran per tornar a intentar el 2de8f o bé es decantaran pel 2de7.

Pel que fa als Castellers de Barcelona, aquests volen descarregar el 2de8f després no només haver-lo carregat i acompanyar-lo per estructures com el 4de8 i el 5de8, mentre que els Moixiganguers d’Igualada sembla que es decantaran per la tripleta de vuit pisos.

L’actuació, que començarà a les sis de la tarda i seguirà el model d’actuació a la tarragonina (tres rondes, més una de repetició i una altra de millora), tindrà el següent ordre: Colla Joves Xiquets de Valls Nens del Vendrell, Moixiganguers d'Igualada, Castellers de Barcelona i, finalment, Castellers de Vilafranca.

tracking