Diari Més

Castells

Els Xiquets i el Serrallo fan una diada de rodatge i sense riscos al Moll de Costa

Els matalassers van descarregar-hi castells de vuit, i els del barri mariner, castells bàsics de set

En imatge, el 3 de 8 descarregat pels matalassers en segona ronda i el 4 de 7 dels serrallencs, descarregat en tercera ronda.

Els Xiquets i el Serrallo fan una diada de rodatge i sense riscos al Moll de CostaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diada de rodatge i sense riscos al Moll de Costa, sota un sol de justícia i amb la presència d’un gran nombre d’espectadors. Així va ser la jornada castellera protagonitzada ahir al matí pels Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo, que arribaven amb perspectives totalment diferents. Els matalassers van descarregar la setmana passada el 5 de 8 i el pilar de 6, objectius que han avançat en el calendari de la temporada i que els permetia arribar al Port de Tarragona sense la necessitat d’arriscar. Els del barri mariner, en canvi, arribaven a aquesta diada amb la voluntat de seguir fent castells de 7, per tal de poder assolir els castells amb l’agulla o de gamma alta de 7.

Els matalassers van començar la diada descarregant el 4 de 8. El carro gros va pujar ferm, i no va patir en excés, tot i tremolar un pèl durant la descarregada. En segona ronda, els de Sergi Feijoo van optar pel 3 de 8, i van demostrar que l’estructura del tres fa molt bona pinta aquest 2017. La carregada va ser rapidíssima, i el castell estava de postal. En darrera ronda, els de la camisa ratllada van abaixar marxes i van triar el 5 de 7. L’objectiu, ben senzill: rodar castellers i acabar de polir petits detalls de cara al 5 de 8, que ja han descarregat un cop aquesta temporada. En la ronda de pilars, els del carrer Santa Anna van descartar un espadat de mèrit, i van apostar pel pilar de 5, tot i haver descarregat el pilar de 6 en diades anteriors.

Per la seva banda, els Xiquets del Serrallo van començar la jornada descarregant el 3 de 7. Va ser el millor castell de la diada pels de la camisa blau marí: no per puntuació, sinó per la bona execució. El 3 va pujar ferm, apamat i tranquil, i tot i la lentitud de la canalla, es va descarregar amb calma. En segona ronda, els de Xavier Bailach van afrontar el 4 de 7, que es va desmuntar en un primer intent. Els serrallencs van tornar-hi en la ronda de repetició, i van aconseguir descarregar-lo, aconseguint així el primer 4 de 7 de la temporada. Per acabar, els del barri mariner van descarregar el 5 de 6. En la ronda de pilars, el pilar de cinc va quedar en intent.

El cap de colla dels matalassers, Sergi Feijoo, expressava que aquesta diada «era per donar rodatge a la colla i perquè la gent gaudís sense pressió». De cara a les properes diades, Feijoo avançava que «volem fer una passa més i estrenar noves estructures». Per la seva banda, el cap de colla dels serrallencs, Xavier Bailach, es mostrava «satisfet» per aconseguir dos nous castells de 7 amb «molts canvis», reconeixia que el pilar de 5 «era nou i encara no estava llest» i esperava estrenar els castells de 7 i mig «aquest mes de juny».

tracking