Diari Més

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau avancen objectius

En la seva estrena van fer castells de set i mig

Imatge del 5 de 7 descarregat ahir a la plaça del Pallol.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau avancen objectiusArnau Curto

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau avança a passos de gegant. Si la temporada passada la culminaven amb l’estrena del pilar de 7 amb folre –després de descarregar el tres i el quatre de 8–, enguany s’han proposat accelerar els seus objectius. Així ho assegura el seu cap de colla, David Lobo, però també ho fa veure la diada que ahir van realitzar a la plaça del Pallol. El 5 de 7, castell màxim dels cooperativistes fa uns anys, va ser l’escollit per obrir plaça. Després de descarregar-lo sense problemes, va arribar el torn del 3 de 7 amb l’agulla. I lluny de quedar-se satisfets amb aquests tres castells de la gamma alta de set, van acabar la diada plantant un 4 de 7 amb el pilar. «Encara és d’hora per valorar com es presenta l’any, però la diada d’inici ha estat d’un nivell notable. La millor diada d’inici de la nostra història», expressava Lobo.

Tot i això, el cap de colla subratllava que «no volem perdre el respecte a aquests castells perquè són els que ens han portat a un nivell major». Lobo explicava que «estem gratament sorpresos de com estan anant els assajos, tant per les proves com per l’assistència de gent, que és molta». Ahir mateix eren prop de 130 camises a plaça, i això els ha fet accelerar «proves que teníem pensades per més endavant, però que no podem perdre l’oportunitat de treballar-les amb tants castellers». Així doncs, els folres i altres estructures mai vistes ja s’estan començant a treballar al local dels de Sant Pere i Sant Pau.

D’altra banda, a la diada d’inici de temporada, els de David Lobo van comptar amb la companyia dels Brivalls de Cornudella i dels Castellers de la Il·lusió. Els del Priorat van descarregar-hi el 3 de 6, el 2 de 6 i el 4 de 6. I per la seva banda, la colla formada a Valls per persones amb discapacitat, va descarregar el 2 de 4, el 3 de 4 i el 3 de 4 amb el pilar.

tracking