Diari Més

Castells

El Vendrell ja és de deu

La Colla Jove de Tarragona ha descarregat per primera vegada a la seva història el 3de10fm

Diada de Santa Teresa al Vendrell

La Colla Jove de Tarragona descarrega al Vendrell el primer 3de10fm de la seva història.Laia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es confirma. La plaça Vella del Vendrell és un talismà per la Colla Jove de Tarragona.

Després de no haver-ho pogut fer al Concurs de Castells, dues setmanes més tard, els liles han portat el 3de10fm a la primera ronda de la diada de Santa Teresai l'han descarregat. Un escàndol. El castell ha pujatmolt serè, una serenitat que s'ha mantingut durant la descarregada. Ha semblatcom si la Jove ho hagués fet moltes altres vegades.

Però, això no ha estat tot. Tot i haver dit que el descartaven per avui, a la segona ronda els del Cós del Bou han optatper portar una nova catedral folrada, una nova alegria pels liles que no han pogut arrodonir-la amb el 3de9 amb folre i pilar que han portat a la tercera ronda i que només ha quedat en intent. Una forta remenada del folre quan es col·locaven els quints, ha sentenciat l'estructura. Finalment, el tercer castell dels liles ha estat el 9de8 que, com sempre, han completat amb molta solvència.

Tot i això, sembla que no en tenien prou i, finalment, a la ronda de pilars els liles han portatel pilar de 8 amb folre i manilles i, un cop més, la plaça vendrellenca ha vist com els del Cós del Bou el descarregaven. Un pilar que servia per arrodonirla millor diada de la història de la Colla Jove de Tarragona.

Els Nens estrenen castell de nou

L'altra festa grossa del dia ha estat pels Nens del Vendrell que han descarregat per primera vegada a la seva història el 4de9 amb folre. No l'havien intentat mai i a la primera l'han completat. Un quatre molt segur, que en cap moment ha fet treballar més del compte als vendrellencs. De sortida, els Nens han escollit el 4de8 amb el pilar, que els hi ha permès agafar confiança pel castell de nou de la segona ronda, mentre que a la tercera han optat pel 3de8.

L'actuació, però, no estava completa i els de la camisa vermella han arrodonit la grandíssima actuació amb un pilar de 7 amb folre que, en aquest cas, el terç i el quart sí que han hagut de suar.

Una Joves per sota de l'esperat

Tal com ja havia passat dissabte a la tarda a Tarragona, la Joves de Valls va tornar a arrossegar molt poca gent al Vendrell, un factor que va condicionar l'actuació dels vermells que no van poder complir amb els objectius marcats.

En aquest cas, els del carrer d'en Gassóhan obert l'actuació amb un 3de9 amb folre, el castell màxim que han fet aquest cap de setmana, a vuit dies de Santa Úrsula, un castell que han seguit amb un 5de8 i un 2de8 amb folre a la tercera ronda.

La propera gran cita del calendari casteller serà diumenge vinent a la plaça del Blat de Valls on les dues colles vallenques s'enfrontaran en una nova diada de Santa Úrsula.

Diada de Santa Teresa al Vendrell

Els Nens del Vendrell descarreguen el 4de9f a la diada de Santa Teresa.Laia Díaz

Diada de Santa Teresa al Vendrell

La Joves de Valls descarrega el 3de9f a la diada de Santa Teresa del Vendrell.Laia Díaz

tracking