Diari Més

Concurs de Castells

Els Xicots de Vilafranca guanyen la jornada de dissabte del Concurs de Castells

Els Xiquets de Hangzhou queden segons després de descarregar per primera vegada a la seva història el 3de9 folrat

Moment en què la cap de colla i la canalla de Xicots recullen el primer premi.

Els Xicots de Vilafranca guanyen la jornada de dissabte del Concurs de CastellsConcurs de Castells

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos anys quedant-se a les portes, per fi, aquest dissabte els Xicots de Vilafrancas'han proclamatcampions de la diada de dissabte del Concurs de Castells de Tarragona després d’una actuació molt renyida amb els Xiquets de Hangzou, convidats per l’organització i que han quedaten segona posició, a només 35 punts dels vilafranquins.

La Tarraco Arena ha viscutuna primera tarda de certamen, plena d’emocions i tensió, en què les colles han arribata Tarragona amb intenció de fer la seva millor actuació possible i no han decebuta un públic que, un cop més no ha acabat d’omplir les grades de la TAP, però que ha gaudit com en les grans ocasions castelleres.

Gran paper de Hanghzou

El primer gran moment de la tarda ha estatquan els Xiquets de Hanghzou, encarregats d’obrir les actuacions en solitari, han descarregat impecablement el 3de9 amb folre, el primer de la seva història i el primer que veia la Tarraco Arena Plaça durant la jornada de dissabte.

A la segona ronda, la colla xinesaha descarregatun 2de8 amb folre de manual i, per si això fos poc, a la tercera ronda han intentat el 4de9 folrat. L’estructura no ha pujat tranquil·la des de bon inici i els dubtes de la canalla, que tirava enrere i tornava a pujar, han acabat requerint massa temps i el castells'ha acabat trencant. Una caiguda que ha demostratque, per molta disciplina que regeixi la colla, tenen les mateixes debilitats que les colles catalanes. El tercer castell dels rosats haestatel 4de8, insuficient per superar la puntuació de la colla vilafranquina.

Els Xicots, per fi guanyen

Per fi, aquest dissabte ho van aconseguir. Els Xicots de Vilafranca venien amb la ferma intenció de proclamar-se campions i, tot i la caiguda de 3de9f a la segona ronda i la llenya de 5de8 a la tercera, han aconseguit sumar 35 punts més que la colla xinesa.

La colla vilafranquina ha obertla seva actuació amb un bon 2de8 amb folre, mentre que després de la llenya de 3, han optat per alçar el 5de8, un castell que aquesta temporada només havien carregat un cop i al Concurs també nomésl'hantornat a carregar.Una actuació que els hi ha permèssumar 2.270 punts i proclamar-se campions.

Un cop acabada l’actuació, la cap de colla de Xicots, Aina Mallol, visiblement emocionada,s'ha mostratmolt satisfeta amb el resultat aconseguit, tot i que ha lamentatno haver pogut descarregar els castells, ja que ha assegurat que a l’assaig la feina era molt més sòlida. A més, Mallols'ha mostratmolt crítica amb la invitació dels castellers xinesos, assegurant que “no hem vingut a fer el mateix perquè els castells són una activitat amateur i m’hagués agradat molt compartir podi amb els Castellers de Sant Cugat (quarts classificats)”.

Marrecs de Salt, tercers

La tercera plaça ha estatpels Marrecs de Salt. La colla gironina ha obertla seva actuació descarregant la segona catedral de la temporada, que han seguit amb un 2de8 folrat força tremolós i un 7de8 per tancar la seva participació. Uns resultats amb els que han aconseguitla millor diada de la seva història.

La mateixa actuació han fetels Castellers de Sant Cugat, però en aquesta ocasió han quedat quarts perquè el jurat els hi ha penalitzat haver usat dues rondes per un mateix castell, ja que després d’un intent de 5de8 a la segona rondal'hantornata repetir a la tercera, quan l'handescarregat.

El paper de les colles locals

Pel que fa a la participació de les dues colles locals tarragonines, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant han actuat a la primera ronda conjunta descarregant el 5de7 i el 2de7, respectivament. Un bon inici per ambdues colles, sobretot pels serrallencs ja que aquest castell els permetia recuperar part de la confiança perduda a la diada de Santa Tecla.

A la segona ronda els de la camisa blava han afrontat el pilar de 6, després de setmanes preparant-lo a l’assaig i de no intentar-lo des de l’any 1997, però, únicament els hi ha quedat en intent ja que ha saltaten el moment de la motxilla d’entrada. Per la seva banda, els verds han descarregat un 3de8 força treballadet, però que els haaplanat el camí per completar la clàssica de vuit.

A la tercera ronda els serrallencshan apostat per un valor segur i han descarregat un 3de7 amb el pilar, mentre que els de Sant Pere i Sant Pau han acabat de completar la clàssica de vuit, que els hi ha va suposat la vuitenaposició a la classificació, amb un 4de8 que han hagutde treballat molt perquès'ha obertperillosament als pisos intermitjos.

Amb aquesta actuació, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han quedat empatats a punts amb els Sagals d’Osona, setens, ja queel jurat els hi ha penalitzat un peu desmuntat. Per la seva banda, els Xiquets del Serrallo han tancat la seva actuació completant un 4de7 amb el pilar a la quarta ronda.

Més públic que altres anys

Des de l’organització s'han felicitatper haver aconseguit vendre més de 4.000 localitats, una xifra fins ara mai assolida durant la jornada de dissabte. A banda, han celebrat que un total de sis colles han pogutcompletar la seva millor diada de la història i que també s’havien vist cinc castells superiors al 2de8 amb folre, el castell màxim vist mai fins ara a la jornada de dissabte.

Els Xiquets de Hangzhou recollint el segon premi.

Els Xicots de Vilafranca guanyen la jornada de dissabte del Concurs de CastellsConcurs de Castells

Els Marrecs de Salt recullen el tercer premi.

Els Xicots de Vilafranca guanyen la jornada de dissabte del Concurs de CastellsConcurs de Castells

tracking