Diari Més

Castells

La Jove agafa embranzida i porta la gamma extra a l'Onze de Setembre

Les altres tres colles tarragonines compleixen uns objectius que miren cap a Santa Tecla

9de8 de la Colla Jove de Tarragona a la diada de l'Onze de Setembre

La Jove agafa embranzida i porta la gamma extra a l'Onze de SetembreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla de la Seu ha acollitaquestmigdia la tradicional diada castellera de l’Onze de Setembre on s'handonat cita, un any més, les quatre formacions de la ciutat.

En aquesta ocasió, després del sorteig realitzat, els encarregats d’obrir plaça han estatels Castellers de Sant Pere i Sant Pau que han decidit sortir amb un 5de7 bastant pesat, una estructura que ha anat seguida per un ferm 2de7 i un 4de7 amb el pilar.

Els de la camisa verda han patit una baixa important aquests darrers dies entre la seva canalla i encara estan a l’espera d’una possible recuperació abans de Santa Tecla. Tot i això, de moment, estan apostant per fer alguns canvis que, possiblement, no s’haurien vist fins l’any vinent, però les circumstàncies han precipitat aquestes decisions que s’estan prenent amb la idea de poder continuar amb els objectius assolits per aquest darrer tram de temporada en què els de Sant Pere i Sant Pau aposten per consolidar els castells de vuit i, fins i tot, estrenar alguna estructura amb folre.

La Jove no afluixa

Tot i ser una diada on les colles no acostumen a anar a màxims, la Colla Jove de Tarragona ha apostat per no baixar el ritme i portar al Pla de la Seu un dels seus castells màxims, el 9de8. Els liles han obert la seva actuació amb el 3de9 folrat, una estructura que tenen plenament consolidada aquesta temporada, i a la segona ronda han optat per l’imponent 9de8 que, com és habitual, no ha presentatcap problema. A continuació, han deciditcontinuar amb un altre castell de nou, el 4de9 folrat, i han tancatl’actuació amb el pilar de 6.

Un cop acabada la diada el cap de colla dels del Cós del Bou, Aleix Bordas, s'ha mostratmolt satisfet del rendiment i haasseguratque si durant els propers tres assajos el ritme continua igual de bé, els liles podrien estrenar el 3de9 amb folre i pilar el proper diumenge a la plaça de la Font.

Grans passos del Serrallo

El gran objectiu dels Xiquets del Serrallo era portar al Pla de la Seu un 3de7 molt lleuger amb la mirada posada a un possible 3de8 de cara a Santa Tecla i aquesta ha estat l’aposta del serrallencs de sortida amb un resultat més que satisfactori. D’altra banda, a la segona ronda han optat pel 3de7 amb el pilar i per acabar un 4de7 que tampoc ha presentat cap problema.

Els serrallencs tenen grans esperances dipositades en les properes grans cites del calendari, després d’un primer tram de temporada en què es van emportar algun ensurt.

Els nervis dels Xiquets

Els darrers en actuarhan estatels Xiquets de Tarragona que un cop més han vistcom els nervis feien acte de presència. A la primera ronda han optatpel seu castell insígnia, el 2de8f, però, després d’un canvi obligat a nivell de tronc a causa d’una lesió, possiblement aquest dos ha estatun dels més tremolosos de la temporada dels matalassers. De la mateixa manera, els nervis també s'han deixatnotar i molt en el 3de9 folrat de la segona ronda, que ha patiy bastant i s'ha acabatdescarregant gràcies a la labor del folre i dels pisos més baixos.

Tot i que havien anunciat que potser arribaven dos castells de nou, finalment a la tercera ronda els Xiquets han optatpel 4de8, el millor dels tres castells dels Xiquetsaquest migdiaal Pla de la Seu.

El cap de colla dels del carrer Santa Anna, Josep Maria Solé, ha explicat que la feina intensa a l’assaig continua, però no hagarantit que un nou intent de 2de9fm pugui arribar abans del Concurs de Castells.

2de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la diada de l'Onze de Setembre

La Jove agafa embranzida i porta la gamma extra a l'Onze de SetembreOlívia Molet

3de7 lleuger dels Xiquets del Serrallo a la diada de l'Onze de Setembre

La Jove agafa embranzida i porta la gamma extra a l'Onze de SetembreOlívia Molet

3de9f dels Xiquets de Tarragona a la diada de l'Onze de Setembre

La Jove agafa embranzida i porta la gamma extra a l'Onze de SetembreOlívia Molet

tracking