Diari Més

11 de Setembre

Diada castellera al Pla de la Seu amb la mirada posada en Santa Tecla

Les quatre colles tarragonines hi participaran

Imatge d'arxiu dels Xiquets de Tarragona de la diada del Pla de la Seu del juliol del 2015.

La diada del Pla de la Seu podria portar fins a quatre castells de gamma extraLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla de la Seu de Tarragona acollirà aquest pròxim diumenge, amb motiu de la Diada Nacional, la tradicional actuació castellera de les quatre colles de la ciutat que, a diferència d’altres anys, començarà a partir de la una del migdia.

Les festes de Santa Tecla són a tocar i per això les quatre formacions arriben a la cita amb el cap pensant en la festa major.

Els Xiquets de Tarragona han patit un nou daltabaix aquests dies amb la baixa d’un dels seus castellers més importants de tronc, però a hores d’ara ja treballen amb possibles recanvis i la intenció per aquest diumenge és poder intentar, com a mínim un castell de nou pisos, mentre que la resta de l’actuació implicaria rodar estructures que incorporen aquests darrers canvis al tronc.

Per la seva banda, la Colla Jove de Tarragona no amaga les seves ganes de voler pujar una mica el nivell respecte a edicions passades i, tot i la proximitat de la festa major, els del Cós del Bou volen portar al Pla de la Seu, com a mínim, dos castells de nou, però no descarten la possibilitat d’intentar algun altre castell superior.

Pel que fa a la colla del barri mariner, els Xiquets del Serrallo segueixen amb el treball intens del 2de7 i el 3de8 de cara a Santa Tecla o el Concurs, per això la seva idea per diumenge és poder intentar portar a plaça un 3de7 molt lleuger o pràcticament net. L’actuació la completarien amb el 5de7 i el 3 o el 4de7 amb el pilar.

Finalment, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que també han tingut una baixa molt important aquests darrers dies entre la seva canalla, apostaran pel 2de7, el 5de7 i el 4de7 amb el pilar, per no fer un pas enrere en la feina de les darreres setmanes en què els de la camisa verda han estat assajant folres (per posar-lo al 2 i al pilar) i, fins i tot, el 5de8.

tracking