Diari Més

Concurs de Castells

National Geographic i una cadena de Singapur cobriran el Concurs de Castells

També ha sol·licitat acreditació Red Bull TV, la revista ‘Colours’ de l’aerolínia Garuda Indonesia i la secció Children de la BBC

Imatge d'arxiu de les colles a la Tarraco Arena Plaça, en el concurs del 2014.

National Geographic i una cadena de Singapur cobriran el Concurs de CastellsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs de Castells continua despertant passions a tot el món. Tot i que encara no s’ha tancat el termini per tal que els mitjans es puguin acreditar, l’organització tarragonina ja ha rebut diverses sol·licituds, entre elles, algunes procedents de Singapur i també d’Indonèsia. De fet, entre els interessats a cobrir aquesta gran cita del món casteller hi ha la televisió de National Geographic. La cadena està preparant el programa conegut com One Strange Rock, una sèrie que busca explorar les condicions que fan que la Terra sigui l’únic planeta conegut per mantenir la vida. D’aquesta manera, tenen la voluntat de dedicar part d’algun dels seus capítols a aprofundir en el vessant més científic d’aquestes estructures humanes, posant en valor l’esforç d’equilibri i les forces que intervenen a l’hora de construir una pinya i, posteriorment, el castell. Ara bé, més enllà d’aquesta mirada científica, el XXVI Concurs de Castells també ha despertat la curiositat a Singapore Starhub Cable, una de les cadenes de televisió de Singapur, que està preparant una sèrie documental, a través de la qual mostren diferents accions i activitats que es duen a terme en el si d’una comunitat. Així, un dels exemples que ja s’ha enregistrat és el cas de la verema a França.

D’altra banda, després de la presència de la cadena britànica BBC, en la darrera edició del concurs d’ara fa dos anys, ara, es preveu que també se’n faci ressò la CBBC, la secció Children de la BBC. Aquesta, vol participar en el certamen per fer seguiment dels Castellers of London, una de les tres colles estrangeres que actuaran durant la prèvia del concurs. També es podrà comptar amb la presència dels Xiquets de Copenhaguen i els Castellers de París. Així, la CBBC enregistrarà part de la sèrie My life, en la qual s’explica alguna història curiosa i diferent de la vida d’un infant.

Les espectaculars imatges de castells de nou i deu pisos, probablement, també es podran veure en la revista Colours de l’aerolínia d’Indonèsia Garuda. Aquests han demanat acreditació per a l’esdeveniment i hi ha possibilitats que en el número d’aquest octubre ja hi aparegui alguna imatge ben tarragonina. Així mateix, la cadena de televisió Red Bull TV –també d’abast internacional– està preparant un ampli reportatge. També s’han registrat diverses agències internacionals de fotografia i l’organització calcula repetir o superar lleugerament el nombre d’acreditats de fa dos, de 337. D’aquests, 36 procedien d’altres països.

tracking