Diari Més

Castells

Els Xiquets de Tarragona fan un castell de 9 per Santa Rosalia

Els Nois de la Torre carreguen el 4de7p i els Nens del Vendrell completen una gran actuació

3de9f dels Xiquets de Tarragona a la diada de Santa Rosalia de Torredembarra.

Els Xiquets de Tarragona fan un castell de 9 per Santa RosaliaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de la Vila de Torredembarraha viscutaquest diumenge al migdia la diada castellera de la festa major de Santa Rosalia, una cita en què han actuatla colla local, els Nois de la Torre, acompanyats pels Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell.

Aquests darrers han estat els encarregats d’obrir la diada, que ha començay gairebé a dos quarts de dues (mitja hora tard), i ho han fetamb un magnífic 4de8, un carro gros que els penedesencs tenen molt dominat aquesta temporada, mentre que a la segona ronda ha arribat la seva gran aposta del dia, un 4de8 amb el pilar d’execució perfecta, demostrant així el bon moment de forma que travessen els vermells. Per tancar les rondes de castells, s'han decantat pel3de8 i, finalment, ha estatl’única colla en usar la ronda de pilars amb un pilar de 6 esplèndid.

Pel que fa a la colla amfitriona, els Nois de la Torre han decidit obrir l’actuació afrontant d’entrada el gran repte de la jornada, el 4de7 amb el pilar. El primer ha quedat en intent desmuntat davant de la indecisió de la canalla, mentre que el segon intent s'ha pogutcarregar, però la lentitud del castell ha fetpatir molt l’espadat que s'ha acabattrencant just en el moment de la motxilla de sortida. Una caiguda amb tant mala sort que el segon del pilarha rebutun cop i ha hagutde ser trasllat a l’hospital, obligant així als de la camisa blau cel a renunciar a portar el 3de7 amb el pilar, que havia de ser el seu segon gran castell. Així doncs, han hagutd’optar per rebaixar expectatives i han apostay pel 3de7 a la segona ronda i el 4de7 a la tercera que, de nou, ha quedaten intent desmuntat, de manera que a la ronda de repetició, per no forçar més a la gent, els torrencss'han decantatpel 2de6.

Un castell de nou ratllat

La màxima actuació de la diada ha estatla dels Xiquets de Tarragona que, tot i això, no han pogutcomplir amb tot el que s’havien proposat. De sortida han optay pel 3de9 amb folre, un castell que ha pujat remenat i que ha necessitat una molt bona defensa a la sortida mentre que a la segona ronda, tot i haver anunciat el 4de9 amb folre i començar-ne a muntarla pinya, finalment, els Xiquets, per l’hora que era i perquè encara hi ha castellers tocats de Sant Magí, han decidit apostar per tornar a descarregar un 2de8 amb manilles que mira cap a un pis més. A la tercera ronda els ratllats han optay pel 4de8 i, finalment, han descartatel pilar perquè la diada s’haallargat fins més enllà de quarts de quatre de la tarda i la calor que feia a Torredembarra era molt intesa.

4de8 amb el pilar dels Nens del Vendrell a la diada de Santa Rosalia de Torredembarra.

Els Xiquets de Tarragona fan un castell de 9 per Santa RosaliaOlívia Molet

4de7 amb el pilar dels Nois de la Torre a la diada de Santa Rosalia de Torredembarra.

Els Xiquets de Tarragona fan un castell de 9 per Santa RosaliaOlívia Molet

tracking