Diari Més

Vilafranca del Penedès

Sant Fèlix podria arribar a veure fins a quatre castells de deu pisos

La Vella i la Joves de Valls, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca participen aquest dimarts a la diada de Vilafranca del Penedès

Sant Fèlix podria arribar a veure fins a quatre castells de deu pisos

Sant Fèlix podria arribar a veure fins a quatre castells de deu pisosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les grans actuacions d’aquest cap de setmana han estat marcades per la proximitat de la diada de Sant Fèlix, una de les cites més importants del calendari casteller, que tindrà lloc aquest dimarts 30 d’agost a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès.Com és tradicional, hi participaran les dues colles de Valls, la Vella i la Joves, els Minyons de Terrassa i la colla local, els Castellers de Vilafranca, quatre colles que, com és habitual, intentaran portar els seus castells màxims a l’anomenada plaça més castellera.

Per als verds, Sant Fèlix és sinònim enguany de dos castells de deu, ja que ja fa dies que els vilafranquins van anunciar la intenció d’intentar-hi el 3 i el 4de10 amb folre i manilles. De fet, el 4 és una estructura que fins ara se’ls hi ha resistit. Els únics que han pogut completar-lo han estat els Minyons de Terrassa, que el van descarregar per primer cop a la història el passat novembre i que aquest Sant Fèlix arriben amb ganes de repetir, com a mínim, l’actuació que van fer per la festa major del passat mes de juliol en què van portar el 2, el 3 i el 4de9, tot i que és possible que, si els assajos dels darrers dies han donat els seus fruits, els malves optin per estrenar a la plaça de la Vila algun altre castell superior. Els verds intentarien també el 2de8 sense folre.

Pel que fa a les colles de Valls, les dues formacions hi arriben en un estat de forma força diferent. Mentre que la Joves ha estat assajant les darreres setmanes castells com el 2de9 amb folre i manilles, el 5de9 folrat o el 4de9 sense folre, castells de gran dificultat, la Colla Vella arriba a la cita amb ganes de plantar cara als vilafranquins i regalar al públic un altre duel entre les dues colles que més en forma estan del panorama casteller. De fet, la Colla Vella podria arribar a plantejar-se també la possibilitat de provar els dos castells de 10 pisos. Sembla que el 3 serà una aposta segura, però caldrà veure si finalment també opten pel 4. La diada de Sant Fèlix està previst que comenci a dos quarts d’una del migdia.

tracking