Diari Més

Castells

El Catllar i L'Arboç, escenari de les grans diades del cap de setmana

Vella, Jove i Vilafranca planifiquen portar-hi alguns dels seus castells límit

Imatge d'arxiu de la diada del Catllar de l'any 2015.

El Catllar i L'Arboç, escenari de les grans diades del cap de setmanaLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És evident que la diada castellera més mediàtica de finals del mes d’agost és la de Sant Fèlix, però pocs dies abans el món casteller té reservades dues cites molt importants en què s’hi veuen les cares les que, actualment, són les tres colles més en forma del panorama casteller: Castellers de Vilafranca, Colla Joves de Tarragona i Colla Vella de Valls.

Dissabte a la tarda la cita serà a la petita plaça del Catllar, un espai on sembla mentida que puguin entrar-hi aquestes tres multitudinàries colles i encara menys fer-hi alguns dels seus castells màxims. Però així és, com és habitual les tres colles hi arriben amb ganes de donar-ho tot. Sembla, però, que aquest cop el duel es repetirà també a L’Arboç el diumenge a partir de la una del migdia, una plaça on les tres colles frenaven una mica, però enguany els verds ja han anunciat que hi intentaran el 3de10fm, amb la idea de seguir rodant-lo i agafar-li confiança per tal d’afrontar els dos castells de deu el dimarts dia 30 a Sant Fèlix.

Així doncs, sense poder assegurar amb exactitud encara quins són els castells que es podran veure en cada una de les diades (les colles mateixes encara no ho han acabat de definir), el que sí que sembla evident és que Vella i Jove apostaran per portar els seus castells màxims a El Catllar, on tradicionalment arrosseguen més gent, mentre que els verds optaran per fer-ho a l’Arboç.

Previsiblement, la Colla Vella no preveu estrenar cap castell durant el cap de setmana (es reserva les estrenes per dimarts vinent a Sant Fèlix), així doncs, les seves actuacions implicarien portar a plaça castells com ara el 4de9fp, el 2de9fm, el 5de9f i el pilar de 8fm, mentre que la Jove podria estrenar, si l’assaig d’aquest divendres ofereix màximes garanties, el 3de9fa, un castell inèdit fins ara pels liles. En el cas que aquest no arribi, els del Cós del Bou optarien per repetir castells que ja han fet aquesta temporada com el 9de8, el 5de9f i el pilar de 8.

La Joves de Valls a Igualada

Pel que fa a l’altra colla del Camp de Tarragona que ja mira cap a Sant Fèlix, la Joves de Valls, diumenge al migdia actuarà a la festa major d’Igualada, una cita on els vallencs també haurien d’apostar per portar-hi algun castell de gamma extra, com el 2de9fm, per continuar amb la preparació de la diada vilafranquina.

Finalment, la quarta colla que actuarà per Sant Fèlix, els Minyons de Terrassa, tenen una actuació programada dissabte a la tarda a Sitges. Els malves ja han anunciat que la seva idea per Sant Fèlix és fer, com a mínim, el mateix que a la seva festa major, a partir d’aquí, els darrers assajos marcaran si arriba algun altre castell o no.

tracking