Diari Més

Castells

Els verds estrenen el 3de8ps, un castell que feia 14 anys que cap colla intentava

Ha estat a la diada de La Bisbal del Penedès, on els vilafranquins i la Colla Vella han protagonitzat un intens duel casteller

3de8xs dels Castellers de Vilafranca a La Bisbal del Penedès, el primer de la seva història.

Els verds estrenen el 3de8ps, un castell que feia 14 anys que cap colla intentavaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diada de la Mare de Déu de la Bisbal del Penedès és una de les més tradicionals del calendari casteller del mes d’agost i, en aquesta ocasió, passarà a la història per haver viscut un intens duel casteller entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella de Valls en què s’han vist castells que feia més d’una dècada que no es portaven a plaça.

I és que els verds, després d’un treballat 3de9 amb folre i agulla a la primera ronda, un castell que no havia vist mai fins ara la plaça penedesenca, han sorprèstothom intentant, després d’un primer peu desmuntat de 2de9 amb folre i manilles, el 3de8 per sota, una estructura inèdita pels vilafranquins i una estructura que, de fet, feia 14 anys que cap colla intentava.

L’ascens del castell ha estatprou segur, mentre que el descenss'ha hagutde defensar amb més esforç. Tot i això, els verds han aconseguit descarregar el primer 3de8 per sota del seu historial, un dels gamma extra menys vistos i que fins ara era patrimoni exclusiu de la Colla Vella de Valls.

La diada pels vilafranquins ha acabat amb un nou 4de9 forlat, amb la idea de continuar amb el seu rodatge per poder pujar-li un pis més el dia de Sant Fèlix.

La Vella planta cara

Sense cap mena de dubte, la diada de La Bisbal ha estat el primer gran duel entre els verds i la Colla Vella, les dues formacions que avui en dia estan més en forma del panorama casteller.

Tot i haver anunciat castells de menor envergadura, els rosats no s’han volgut quedar enrere i han iniciat la seva actuació amb un 3de9 amb folre que tenen més que dominat. A la segona ronda ha arribat el torn del 4de9 amb folre i pilar, un castell al qual li tenen molta confiança, una confiança que s'ha hagutde demostrar a l’hora de defensar l’espadat que ha patit una mica a la sortida de la canalla. Ala tercera ronda han optat pel 5de9 folrat que, en aquesta ocasió, noméss'ha pogutcarregar. La Bisbal mai abans havia vist tampoc un 4de9fa i un 5de9f, de manera que, en total, la plaça penedesencaha vist aquest dillunsl’estrena de quatre castells inèdits en aquest indret tan tradicional.

La Joves fa els deures

A un altre ritme que les seves companyes de plaça, la Colla Joves de Valls ha marxat de La Bisbal havent fet els deures que s’havien marcat i descarregant la tripleta màgica. Els vermells han sortit de 3de9 amb folre, mentre que a la segona rondahan hagutde suar la descarregada del 4de9f. Després de dos peus desmuntats el castellha pujat amb unes mides ben estranyes, però demostrant la seva veterania, els vallencsl'han pogutcompletar. Finalment, a la tercera ronda ha arribat un plàcid 5de8.

La històrica jornada ha acabatamb un pilar de 7 folrat dels vilafranquins, sense oblidar, però, que abans d’iniciar l’actuació de les colles convidades, la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès, que tot just es va estrenar ara fa un any, ha descarregat el tres de set al primer intent, incrementant encara més el valor d’aquesta jornada històrica viscuda al Penedès més tradicional.

4de9 amb folre i agulla de la Colla Vella de Valls a La Bisbal del Penedès.

Els verds estrenen el 3de8ps, un castell que feia 14 anys que cap colla intentavaACN

3de9 folrat de la Colla Joves de Valls a La Bisbal del Penedès.

Els verds estrenen el 3de8ps, un castell que feia 14 anys que cap colla intentavaACN

tracking