Diari Més

Castells

La Bisbal del Penedès acollirà dilluns la tradicional diada de la Mare de Déu

Hi actuaran a partir de dos quarts d’una les dues colles de Valls i els els Castellers de Vilafranca

Imatge d'arxiu d'un pom de dalt de la Colla Vella Xiquets de Valls.

La Bisbal del Penedès acollirà dilluns la tradicional diada de la Mare de DéuLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest proper cap de setmana arriba l’equador del mes d’agost marcat cada any per la celebració de diverses diades castelleres de gran tradició.

Possiblement, la cita més destacada del proper dilluns dia 15 serà la de la Bisbal del Penedès que acollirà la diada castellera de la Mare de Déu d’Agost on hi participaran els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella i la Joves de Valls, així com els Castellers de la Bisbal del Penedès, que únicament s’encarregaran d’obrir la diada.

Les colles vallenques arrosseguen encara la ressaca de la diada de Firagost i arriben a la Bisbal amb la intenció de poder repetir-hi l’actuació feta ja l’any passat. Així doncs, la Joves apostarà per la tripleta màgica, ja que, segons explicava el seu cap de colla, Jaume Galofré, “tot i que els assajos van molt bé i la gent està engrescada, després de les caigudes de Firagost i Llorenç és molt important que la colla recuperi la confiança a plaça amb els castells de nou”.

Per la seva banda, la Vella podria intentar el 2de9 amb folre i manilles, una estructura que ja va descarregar l’any passat en aquest plaça, en el cas que pugui arrossegar suficients camises, tot i que Manel Urbano, cap de colla dels rosats, recordava que “habitualment ens costa portar gent a la Bisbal, així que el nombre de camises acabarà determinant a darrera hora els castells que hi podem fer”.

Aquesta diada es farà a partir de dos quarts d’una del migdia a la plaça del Doctor Robert.

Ferran i Cós del Bou

Les altres dues cites importants del dilluns 15 d’agost seran a les set a Ferran amb els Xiquets de Tarragona i a dos quarts de vuit al Cós del Bou amb Colla Jove de Tarragona i Xiquets de Reus. Els matalassers podrien intentar en aquest petit barri tarragoní el 3de9 folrat o, per contra, fer l’actuació que tenen prevista per Sant Magí (2, 3 i 4de9), però amb un pis menys per tal de no arriscar-se a patir cap ensurt de darrera hora. Ara bé, segons explicava el seu cap de colla, el programa definitiu s’acabarà de definir el mateix dia. Per la seva banda, la Jove descarta fer cap castell de nou a la festa major del seu carrer per tal de no cansar els seus castellers en excés, ja que un cop acabada la diada, i com ja s’ha fet els darrers anys, els liles faran un assaig previ a Sant Magí a la plaça de les Cols.

D’altra banda, diumenge a les sis de la tarda la Jove i els Xiquets del Serrallo actuaran al barri de La Canonja, una ocasió on els liles sí que podrien portar-hi un castell de nou (serà una decisió que també es prendrà a última hora), mentre que dissabte a les set de la tarda també hi haurà actuació de festa major a Vallmoll amb la presència dels Castellers d’Altafulla, la Vella de Valls i els Xiquets del Serrallo.

tracking