Diari Més

Castells de gamma extra a Altafulla en una diada que comença una hora i mitja tard

La colla local fa la primera clàssica de set de la temporada i els Xiquets de Tarragona recuperen el castell de nou

2de9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca a la Diada de les Cultures.

Castells de gamma extra a Altafulla en una diada que comença una hora i mitja tardLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estava programa per a les sis de la tarda, però, finalment, la diada de les Cultures d’Altafulla ha començat a dos quarts de vuit, una hora i mitja tard. El motiu? Les ambulàncies no s’han presentat.

Segons han explicat els organitzadors de la diada, la sol·licitud s’havia fet i, fins i tot, aquest mateix divendres se’ls hi va recordar, però a l’empresa li constava que la diada era diumenge i no pas dissabte, motiu pel qual no han aparegut fins una hora i mitja després de l’hora establerta.

Això ha provocat, òbviament, que una part del públic, molts turistes, marxés de la plaça sense entendre ben bé que passava, que alguns castellers també marxessin abans del final de l’actuació i que el cansament es fes evident entre les camises molt abans del que és habitual en una diada castellera. Tot i això, i encara que durant uns moment s’ha cregut que no seria així, finalment, Altafulla ha vist castells de gamma extra, però no tots els que s’havien anunciat.

I és que davant d’aquesta situació, els Castellers de Vilafranca s’han vist obligats a canviar els plans. Segons ha explicat el seu cap de colla, Toni Bach, la seva idea era sortir de 2de9 folre i manilles i seguir amb el 3de9 amb folre i pilar, però, finalment, aquest segon castell s’ha descartat i els verds han optat per fer només el 2de9, possiblement el millor que han fet aquesta temporada, i acompanyar-lo amb el 3 i el 4de9 amb folre. A la ronda de pilars han optat pel pilar de 8 amb folre i manilles que se’ls hi ha trencat just després de la carregada, el primer castell de la temporada que els hi cau.

Aquest diumenge a la tarda els vilafranquins actuaran a Torredembarra, una diada on, segons Bach, la idea és fer els dos castells de 9 bàsics i un castell amb folre i manilles que sembla que després de la caiguda del pilar tornarà a ser el 2.

Primera clàssica de 7 d’Altafulla

La colla local, que ha estat l’encarregada d’obrir plaça, ha descarregat el 3 i el 4de7 i el 2de6, completant així la primera clàssica de 7 de la temporada. A banda, també han volgut portar el pilar de 5, amb la idea de començar a rodar-lo per poder incorporar ben aviat els castells amb agulla, però l’espadat s’ha trencat en el moment en què l’anxaneta feia l’aleta.

El cap de colla dels de la camisa lila, Pol Munté, s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat, però ha lamentat com s’havia desenvolupat la diada i assegura que es demanaran responsabilitats per aclarir tot el tema del retard de les ambulàncies.

Per la seva banda, la Colla Vella ha completat a Altafulla una nova tripleta màgica. Els vallencs han sortit de 3de9 folrat, a la segona ronda han optat pel 4de9 i, finalment, han tancat les rondes amb el 5de8 i amb el pilar de 7 amb folre. A poc més de dues setmanes de la Firagost, el cap de colla dels rosats, Manel Urbano, explica que la idea és seguir rodant els castells de nou i provar-hi canvis per seguir evolucionant i assegura que veu difícil que el castell de deu arribi per Firagost, però recorda l’exigència del calendari durant el mes d’agost en què hi ha diades com a l’Arboç, al Catllar, a Vilafranca...

Els Xiquets de Tarragona recuperen la confiança

La quarta colla que ha actuat a Altafulla ha estat els Xiquets de Tarragona que després d’unes darreres setmanes amb unes quantes sotragades, avui han pogut descarregar un castell de nou a la plaça del Pou. Ha estat el 4de9 amb folre, un castell nerviós, amb unes mides no gaire boniques, però que per la colla ha servit per recuperar una confiança que havia anat minvant els darrers dies.

A banda, els matalassers també han portat el 3de8 i un impecable 2de8 folrat, la seva joia, mentre que el pilar de 6 l’han hagut de desmuntar en el moment en què estava pujant l’acotxador. Josep Maria Solé, cap de colla dels del carrer Santa Anna, assegura que creu que “hem tornat allà on ens mereixem, tornant a descarregar castells de nou, després d’un parell de setmanes d’assajos infernals en què no hem parat de treballar perquè el 3de9 ens torni a agafar forma aviat”.

La propera gran cita del cap de setmana casteller serà aquest diumenge a la tarda a les sis a Torredembarra on actuaran Nois de la Torre, Colla Jove de Tarragona i Castellers de Vilafranca.

3de7 dels Castellers d'Altafulla a la Diada de les Cultures.

Castells de gamma extra a Altafulla en una diada que comença una hora i mitja tardLaia Díaz

3de9 folrat de la Colla Vella de Valls a la Diada de les Cultures.

Castells de gamma extra a Altafulla en una diada que comença una hora i mitja tardLaia Díaz

4de9 folrat dels Xiquets de Tarragona a la Diada de les Cultures.

Castells de gamma extra a Altafulla en una diada que comença una hora i mitja tardLaia Díaz

tracking