Diari Més

Tothom ressuscita contra el Nàstic (2-0)

Els grana cauen contra una Cultural que portava 13 partits sense guanyar en un duel en què Molina veu la cinquena groga i no jugarà contra el Huesca

Jean Luc no entra a la convocatòria.

Jean Luc i Madinda, fora de la convocatòria pel duel contra l'OscaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi ha manera. Cada vegada que el Nàstic intenta treure el cap, acaba decebent. A més, el tarragoní s’ha convertit en un conjunt especialista a ressuscitar a altres equips que passen per un mal moment. En el cas d’aquest diumenge, la Cultural acumulava tretze enfrontaments sense conèixer la victòria, un triomf que sí va arribar davant dels tarragonins.

Tres mesos sense sumar un triomf per part d’un equip que va passar per damunt en tots els sentits d’un Nàstic impotent i sense cap tipus d’idea. Un tímid xut de Gaztañaga als 24 minuts de joc que el meta local va aturar sense despentinar-se i un tret de Barreiro a les acaballes del duel, quan tot estava sentenciat, van ser les úniques ocasions, si és que se’n pot anomenar així, d’un Nàstic que va passar com un fantasma pel Reino de León.

No va voler complicar-se la vida Rodri, tècnic dels tarragonins. Si l’equip va derrotar la passada setmana al Sevilla Atlético, no eren necessaris els canvis. Ara bé, un sí que era necessari i obligatori, ja que Stephane Emaná, amb la clavícula trencada, no podia entrar a la convocatòria. Manu Barreiro tornava, doncs, a la titularitat, per convertir-se en el 50 per cent de la millor davantera del Nàstic i una de les millors de la categoria. Ell i Uche fan molt millor al Nàstic quan juguen junts.

Repetia Rodri, doncs, la parella de centrals Bruno Perone-Daisuke Suzuki, passant Xavi Molina al centre del camp, igual que contra el filial sevillista. Només quedava Carlos Blanco com a únic central a la plantilla, però Rodri el va deixar fora de la convocatòria. El tècnic grana va decidir convocar a Iván De Nova, futbolista del filial, en un clar missatge a Blanco: no encaixa i s’ha de buscar un nou eequip en aquest mercat d’hivern.

Tornava a jugar Jean Luc, el qual tenia al seu davant una gran oportunitat per reivindicar-se i, a l’altra banda, a l’esquerra, un Maikel Mesa que tornava a jugar fora del seu lloc.

La lesió i l’ocasió

Moltes coses van succeir a la primera meitat. La més important va ser, que tot i el mal joc del Nàstic i les oportunitats de què van gaudir els lleonesos, el marcador no es va moure durant els primers 45 minuts. Els tarragonins van entregar la pilota al rival en els primers minuts, i aquest no ho va saber aprofitar. Després del quart d’hora inicial, completament local, deu minuts en què el Nàstic intentava sortir amb la pilota i sense tanta por, però la reacció local no va trigar a arribar. El davanter Rodri Ríos es va plantar al davant de la porteria i va disparar, convertint a Dimitrievski en protagonista involuntari. Va desviar l’esfèrica i, en segon terme, va disparar Buendía, però el seu tret va marxar molt desviat per damunt de la meta del macedoni.

Per la seva banda, l’única arribada grana, més que tímida, la va protagonitzar Jon Gaztañaga, disparant el rebot d’un córner, encara que Jesús Fernánde va aturar l’esfèrica sense problemes. El Nàstic no aconseguia trenar cap jugada ni trobar-se a si mateix. La defensa era el que més funcionava, amb un Suzuki erigint-se’n el líder. A Perone li costava jugar al perfil esquerre i Kakabadze buscava accions i driblings innecessaris que, en més d’una ocasió, gairebé van costar un disgust.

Manu Barreiro i Uche, sols com a mussols, no trobaven la manera de rebre pilotes. Primer, perquè el Nàstic no jugava pel terra i, segon, perquè havien de corregir en massa ocasions les escapades de Jean Luc, molt dinàmic, però igual de desordenat.

En l’últim minut del primer acte va passar gairebé de tot. Minut 44, i Abraham Minero entra per Javi Jiménez. No va ser un canvi tàctic, ja que el jove lateral esquerre havia caigut lesionat quatre minuts abans després d’un xoc. I, el segon disgust, gairebé arribava un minut després. En una errada defensiva del Nàstic, Señé es va quedar completament sol davant de Dimitrievski. I el macedoni, novament, va salvar als seus. Va endevinar-li les intencions al rival i va salvar l’u contra u. Per tant, el millor al descans, l’empat sense gols.

Comencen malament

Els primers cinc minuts del Nàstic a la segona meitat van ser encara pitjors que els de la primera. Si en comptes de la Cultural Leonesa hi hagués hagut un equip amb les idees més clares al davant, potser Dimitrievski hauria tingut més problemes, però no va ser així.

El partit va entrar en una fase més tèbia a partir de llavors, i va ser quan Rodri va buscar un revulsiu. Al quart d’hora del segon acte, Jean Marie Dongou entrava per Uche. Home per home. El dibuix no variava, i el nigerià sortia després de no poder haver entrat en joc durant l’hora que va estar sobre la gespa.

Però no va tenir gairebé temps de respirar quan la Cultural es va avançar a l’electrònic. Enèsima errada de Bruno Perone, fatal al Reino de León, que acaba en córner. I, el córner, en gol de cap d’Iván González. Semblava que Dimitrievski hi podria haver fet alguna cosa més, però el meta estava molt tapat per alguns jugadors.

On sí que va fallar el meta macedoni va ser en el segon dels gols dels lleonesos. Nova pèrdua de pilota a la medul·lar, que no sap aturar el Nàstic, fet que va facilitar l’arribada d’Isaac Carcelén per banda esquerra. Quan estava relativament a prop del porter del Nàstic, va disparar al pal curt, i el meta no va aturar-la, quan semblava que hi podria haver fet alguna cosa més. L’autor del gol és el mateix Carcelén que la temporada passada, en el mercat d’hivern, va estar a punt de fitxar pel conjunt tarragoní, una contractació que es va trencar a darrera hora.

Sense Molina

Amb el partit gairebé acabat, una nova mala notícia en forma de baixa de cara al pròxim partit al Nou Estadi. Xavi Molina, a sis minuts del final, va veure una cartolina groga, que és la cinquena en el que va de temporada. El de la Canonja, en un moment de forma, deixarà el seu equip coix.

FITXA TÈCNICA

Cultural Leonesa. Jesús Fernández, Isaac Carcelén, Albízua, Iván Garrido, Víctor Díaz, Mario Ortiz, Delgado, Señé, Samu (Guarrotxena, 60’) Buendía (Aridai, 82’) i Rodri (Martínez, 90’).

Nàstic. Dimitrievski, Kakabadze, Daisuke Suzuki, Bruno Perone (Eddy Silvestre, 68’), Javi Jiménez (Abraham Minero, 44’), Jean Luc, Gaztañaga, Xavi Molina, Maikel Mesa, Manu Barreiro i Uche (Jean Marie Dongou, 60’).

Gols. 1-0, Iván González (64’); 2-0, Isaac Carcelén (72’).

Àrbitre. Víctor Areces Franco (asturià). Va Mostrar la targeta groga als locals Rodri i Yeray; i als visitants Kakabadze i Xavi Molina.

Incidències. El Reino de León va acollir 6.833 espectadors.

tracking