Tres punts i molta feina

El CF Reus guanya al Barça B (2-1) gràcies a la tasca en defensa i als gols d’Haro i Lekic

David Haro celebra el seu gol davant el Barça B.

Tres punts i molta feinaCF Reus

Quan es troben dos equips que es caracteritzen pel bon tracte de pilota i basen el seu futbol en la qualitat i la creació al mig del camp, seria fàcil suposar que aquell que domini l’esfèrica s’endurà els tres punts. També es corre el risc, malgrat tot, que els dos equips s’anul·lin i no puguin practicar el seu estil. El CF Reus – Barça B tenia tots els elements per preveure un d’aquests guions.

En una primera part sense un clar dominador, roig-i-negres i blaugranes marxaven al descans amb 1-1 al marcador després de dues jugades allunyades del que havien perseguit durant els primers 45 minuts. El Reus s’avançava al minut 43’ gràcies a un gol d’Haro, que aprofitava un servei molt llarg de Badia a la frontal de l’àrea que un defensor rival pentinava enrere, servint el gol del reusenc en safa de plata. El Barça B empatava en el darrer minut de l’afegit abans del descans de la mà d’un penal transformat per Arnáiz. Olmo cometia la pena màxima sobre un Aleñá que aprofitava una pilota llarga al cor de l’àrea per quedar-se sol davant de Badia.

La primera part la caracteritzava la falta d’ocasions. El filial del Barça s’aconseguia fer amb el control de la pilota, però es quedava sense idees davant el bon ordre defensiu del CF Reus. Els de Gerard López ho havien intentat amb xuts d’Aleñá i Marc Cardona, tots dos des de fora l’àrea i molt desviats. Els reusencs, en canvi, esperaven sortir a la contra per intentar fer mal, però la millor ocasió era un xut de Carbonell des de prop del vèrtex esquerre de l’àrea que tampoc inquietava Ortolà. Els del Baix Camp també reclamaven un penal comès sobre Migue que l’àrbitre no assenyalava.

El segon temps començava amb un guió del tot diferent al del primer acte. Un partit amb molt de ritme, amb arribades per part dels dos conjunts i amb el CF Reus com a gran beneficiat. Després d’un servei de falta de Ledes al minut 51’, Lekic aprofitava el primer refús d’Ortolà per enviar la pilota al fons de la xarxa. Sol al segon pal, el serbi feia pujar la segona diana dels reusencs. Sense deixar-se sorprendre amb una reacció ràpida per part del Barça B, els de Garai s’esforçaven per imposar el seu ordre defensiu. Amb les dues línies de quatre en camp propi, els roig-i-negres anaven anul·lant les possibilitats d’un filial blaugrana que tornava a dominar la pilota però no generava el perill suficient. El més destacat dels barcelonins era Aleñá, que la tenia amb un xut potent que desviava Badia i ho intentava arrencant amb la pilota als peus per trencar el mur roig-i-negre.

També Arnáiz disposava d’una gran oportunitat al servei d’una falta que es topava amb Badia. Amb les revolucions baixades i un guió calcat al de l’inici de matx, l’entrada de Yoda revolucionava una mica el panorama. Un parell de bones accions, amb detalls de qualitat i arrencades i retalls al mig del camp provocaven l’alegria a la grada. Però sobre el verd el domini l’exercia el CF Reus, molt fiable en defensa. Garai anava sumant cames al seu mur i no desaprofitava algunes sortides a la contra, tot i que Lekic i Edgar es mostraven poc efectius. Igual intenció al Barça B que, tot i alguna acció aïllada d’Aleñá, veia com la feina defensiva dels locals asseguraven els tres punts dels de Garai.

CF Reus: Edgar Badia, Miramón, Olmo, Atienza, Migue, Tito, Ledes, Carbonell (Campins, 84’), Haro (Yoda, 69’), Lekic (Borja, 91’) i Edgar Hernández.

FC Barcelona B: Ortolà, Palencia, David Costas (Concha, 87’), Cuenca, Cucurella, De Galarreta, Fali (Abel Ruiz, 71’), Aleñá, Cardona, Arnáiz i Choco Lozano.

Gols: 1-0, Haro (43’). 1-1, Arnaiz, de penal (45’). 2-1, Lekic (51’).

Àrbitre: Figueroa Vázquez (col·legi andalús). Mostrava groga al local Olmo (45’) i als visitants Palencia (22’) i Cardona (61’).

Incidències: L’Estadi Municipal de Reus acollia 2.353 espectadors.