Diari Més

Jean Luc i Juan Delgado, dos casos oposats que intriguen als nastiquers

El de Costa d’Ivori gairebé no compta aquesta temporada, mentre que el xilè, tot i el seu rendiment, ho juga gairebé tot

Juan Delgado.

Jean Luc i Juan Delgado, dos casos oposats que intriguen als nastiquersCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els de Jean Luc i Juan Delgado són dos casos completament oposats, que estan preocupant, i molt, tant a l’afició del Gimnàstic de Tarragona, com a molts sectors del club grana. L’un, perquè no juga gens i, l’altre, perquè ho està jugant tot i no dóna amb la tecla per oferir el rendiment que s’espera d’ell.

Anem per parts. Jean Luc és un futbolista que en les darreres temporades ha estat l’espurna de l’equip. Sempre que el Nàstic ha estat en problemes, l’extrem de Costa d’Ivori ha sortit al rescat, ja sigui com a titular a l’onze, o des de la banqueta. Aquest rol l’ha perdut. Una lesió a principis de temporada el va condemnar a quedar fora de les convocatòries, però des del seu retorn tampoc ha comptat.

A l’altra cara de la moneda hi apareix Juan Delgado. Sempre juga. Quan pot, ho fa a la davantera i, si no, Rodri li fa un forat a la banda. És un futbolista bàsic en les alineacions de l’entrenador del Nàstic, i així ho ha deixat clar el mateix tècnic. No calen paraules, sinó fets. Sempre que hi és, juga. El problema és que, pel motiu que sigui, Juan Delgado no hi és. Mai acaba d’entrar en els partits i, quan no falla defensivament, ho fa en atac. Tret del màgic, espectacular i deliciós control que va realitzar durant el partit contra el Valladolid al Nuevo Zorrilla i que va ajudar per assistir a Mesa en el tercer gol del duel, poc s’ha pogut veure de Juan Delgado durant aquesta temporada. El cos tècnic valora el seu treball i la seva entrega també en situacions defensives, però ell és un jugador que ha d’oferir molt més.

No se sap si és perquè no s’acaba d’adaptar al futbol espanyol o per qualsevol altra situació, però el fet és que Delgado no ha demostrat, de moment, ser el futbolista que s’esperava d’ell.

L’afició s’ha cansat de veure com no li surten les coses, i ja ho ha demostrat en els darrers partits al Nou Estadi amb algun xiulet o algun senyal de descontentament amb un jugador que va costar 500.000 euros, i que no ha ofert un rendiment òptim.

Els números

Juan Delgado és el sisè futbolista més utilitzat, en campionat de Lliga, aquesta temporada. No cal dir gaire més. Només han jugat més minuts que ell Xavi Molina, Javi Jiménez, Stole Dimitrievski, Manu Barreiro i Maikel Mesa. És el segon punta més utilitzat, després del mateix Barreiro i, en Lliga, ha disputat un total de 991 minuts, repartits en 15 partits. És més, juntament amb Xavi Molina i Javi Jiménez, Juan Delgado és l’únic futbolista de la plantilla del Nàstic que ha participat en tots els enfrontaments de Lliga de l’actual temporada.

A l’altra banda, Jean Luc és, deixant de banda els Mohammed Djetei i Jean Marie Dongou, que estan inèdits encara aquesta temporada, el quart futbolista amb menys participació en l’actual campionat de Lliga. El porter Bernabé Barragán, Stepahne Emaná i Álvaro Bustos són els únics tres jugadors que han jugat menys que Jean Luc. Expedient X tant l’un perquè ho juga tot com l’altre, perquè sembla que no hi sigui. Ara bé, la temporada és molt llarga i pot passar de tot.

tracking