Diari Més

El Nàstic frega el podi dels millors equips a domicili de Segona A

Les tres victòries assolides en els quatre darrers desplaçaments han impedit que els tarragonins caiguin en zona de descens

Sergio Tejera persegueix a un rival del Numancia, aquest diumenge.

El Nàstic frega el podi dels millors equips a domicili de Segona ALuis Ángel Tejedor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guanya a fora, però no ho fa a casa. Aquesta és la dinàmica a la qual s’ha abonat un Gimnàstic de Tarragona que està salvant el cap gràcies als bons resultats que està aconseguint darrerament lluny de casa. Les decepcions al Nou Estadi són constants. De fet, un punt dels darrers nou a casa són xifres massa pobres per a un equip que té com a objectiu no tenir problemes durant la temporada i estar en una zona còmoda. Tot i això, els rivals que arriben al Nou Estadi ho fan amb tanta confiança que s’estan acostumant massa a marxar amb un gran premi. Aquesta circumstància, els de Rodri la compensen amb resultats brillants lluny de Tarragona.

En els quatre darrers partits jugats fora del Nou Estadi, el Nàstic ha sumat nou punts. Nou de dotze possibles. Xifres que l’han portat a ser el quart millor equip visitant de tota la categoria de plata en les quinze jornades que s’han disputat fins ara. Els esmentats nou punts, sumats a dos que ja n’havia aconseguit fan que el Nàstic compti amb onze punts fora de casa, i que només el superin tres equips en aquesta estadística: el Lugo i el Cádíz, amb tretze, i l’Osasuna, amb dotze punts. De fet, ahir al migdia, fins que els gaditans no van guanyar a l’Sporting a domicili (0-3), el Nàstic era el tercer millor equip a domicili. Quan va acabar la jornada, però, va baixar a la quarta posició.

L’idil·li grana en duels a domicili va començar el 15 d’octubre, en el marc de la disputa de la desena jornada de Lliga. Després de derrotar al Granada, i amb la moral ben alta, tocava visitar Còrdova. Els andalusos, molt nerviosos pels mals resultats que els havien anat arrossegant a la zona baixa, no van poder amb la pressió i van veure com un Nàstic sense brillar va golejar (1-5) en un partit que als de Rodri els va sortir rodó. No es podia demanar més. Les dues victòries consecutives, però, se’ls van girar en contra als tarragonins, que van perdre dos partits seguits, a casa contra l’Alcorcón (0-3) i a Lugo (1-0), i després van cedir un empat al Nou Estadi davant del Barça B (0-0) en el duel ajornat.

Tot tornava a posar-se de color negre quan, per sorpresa, 0-3 a Valladolid. Tornava a somriure el Nàstic, que, ara, necessitava guanyar a casa. Però va venir l’Oviedo, i nova decepció. 1-2 a favor dels asturians al Nou Estadi, i tornaven els nervis, els quals es van convertir en alegria aquest diumenge, amb el triomf a Sòria.

El Lorca és el pitjor visitant

De tots els equips que componen la Segona Divisió A, el pitjor a domicili és el Lorca. Precisament, aquest és el pròxim rival del Nàstic en Lliga, i que visitarà el Nou Estadi aquest dissabte, a partir de les sis de la tarda. El recentment ascendit a la categoria de plata només ha estat capaç de sumar un punt a domicili, en l’empat a Alcorcón a la catorzena jornada. La resta, tot han estat derrotes (a Osca, Almeria, Gijón, Albacete, Barcelona i Granada).

tracking