Barreiro, Uche i tres punts més

Un gol de cada davanter del Nàstic serveix per restar importància a l’auto-gol del mateix Barreiro als sis minuts de joc

Uche, celebrant un gol la temporada passada.

Barreiro, Uche i tres punts mésCristina Aguilar

El Nàstic torna a guanyar, i torna a fer-ho lluny del Nou Estadi. L’equip de Rodri va vèncer, aquest diumenge, al Numancia (1-2) gràcies a un gol a les acaballes del partit d’Uche, que va acabar lesionat. Barreiro, a la primera meitat, va avançar als tarragonins quan transcorrien dos minuts de joc i, quatre minuts després, va marcar-se en pròpia porteria.

Aquest balsàmic triomf, després de caure a casa en partit de Lliga contra l’Oviedo, i de quedar eliminat en Copa Catalunya, torna a servir per omplir de confiança a un equip que s’ha convertit en temible quan juga fora. Tres victòries en els quatre darrers desplaçaments així ho acrediten.

Era importantíssim per al Nàstic tornar a casa amb un bon resultat. Primer, per continuar amb la bona dinàmica fora de casa i, després, per no quedar massa a prop de la zona de descens i no haver de plantejar-se el duel del pròxim dissabte al Nou Estadi contra el Lorca com una autèntica final.

No va realitzar gaires canvis en la formació inicial Rodri, tret de la inclusió en el lateral dret d’Otar Kakabadze, que tornava després del seu compromís internacional, i de Zahibo en el centre del camp, substituint al sancionat Gaztañaga, que va veure la cinquena cartolina groga el passat cap de setmana durant la derrota contra l’Oviedo.

Sí que va sorprendre una mica que, novament, Javi Jiménez hagués de seure a la banqueta. El que, possiblement, ha estat el millor futbolista del Nàstic en aquest inici de temporada, tornava a deixar la titularitat a Abraham Minero un futbolista que, per cert, no podrà jugar la pròxima jornada perquè a Sòria va veure la cinquena cartolina groga, i haurà de complir cicle.

Amb el tradicional 4-4-2 de Rodri, amb Juan Delgado i Maikel Mesa a les bandes i els temibles Uche i Barreiro a dalt, el Nàstic va anar a per totes. I vaja si ho va fer. Només van haver de passar dos minuts de joc perquè els tarragonins s’avancessin a l’electrònic. En la primera acció de l’enfrontament, quan la gent tot just arribava i encara estava seient a la seva localitat, el gallec es va inventar un gran tret amb cama dreta, des de fora de l’àrea, que va repel·lir el travesser. Però la pilota li va tornar a ell mateix i, amba cama esquerra, va marcar gairebé a porteria buida. L’acció havia estat precedida d’una gran passada de Maikel Mesa i d’una bona deixada de Juan Delgado, un Juan Delgado que, novament, no va estar al nivell desitjat.

L’alegria, però, no va durar gaire a casa del pobre (classificatòriament parlant). Quatre minuts després, el mateix heroi es va convertir en el dolent de la pel·lícula. Córner que bota el Numancia des de l’esquerra de la porteria de Dimitrievski i Barreiro, amb el braç, s’introdueix l’esfèrica en pròpia meta.

Llavors, va començar un nou partit, un duel en el qual els sorians es van convertir en els amos absoluts de la pilota i, com a conseqüència, de les ocasions. En la major part, el Numancia buscaba centrades que algú pogués rematar de cap, com la d’Elguezábal als nou minuts de joc. Però, en d’altres, l’equip sorià arribava a porteria amb jugades trenades, com en la del minut 11, quan Pere Milla trencava a la defensa rival i es quedava sol davant de Dimitrievski. No encertava, però, de cara a meta.

El Nàstic, amb pocs arguments pel que feia al seu joc, ho basava tot en el poder que sempre aporten Manu Barreiro i Ike Uche. Els dos, caient a banda esquerra o pel centre, sempre intentaven intimidar a la defensa rival. Ho aconseguien, fins que disparaven, sempre des de molt lluny.

Tres cartolines

El Numancia va arribar al descans net de cartolines, mentre que el Nàstic en va veure tres, situació que va condicionar la resta de l’enfrontament. Wilfred Zahibo, per una dura falta a la medul·lar, i Kakabadze i Abraham Minero per sengles faltes a les seves respectives bandes, va motivar que haguessin d’anar amb peus de plom durant els segons 45 minuts.

En el segon temps, el partit va canviar completament. El Nàstic es va aconseguir en l’absolut dominador del partit. Tant de la pilota com, també de les ocasions de gol. De fet, una de claríssima va estar a punt de significar l’1-2, un tret de Sergio Tejera de falta directa des del vèrtex esquerre de la porteria defensada per Aitor Fernández. La pilota, però, va reventar el pal esquerre i va sortir repel·lida. Va ser una ocasió immillorable per intentar una remuntada que, a base d’insistència, va acabar arribant.

Rodri, en el 53’, va decidir donar entrada a Perone i va treure del camp a un amonestat Zahibo. Xavi Molina va avançar la seva posició fins al centre del camp, al costat d’un Tejera que va realitzar el millor partit de la temporada. De fet, el centrecampista del Nàstic va ser, sense discussió, el millor futbolista de l’enfrontament, repartint joc i demostrant una intel·ligència poc comuna en futbolistes de Segona Divisió A.

Tejera va ser vital en aquest creixement d’un Nàstic que va seguir insistint amb Uche, el qual havia de ser el tercer canvi, ja que Jean Marie Dongou estava preparat per entrar en el 80’. Tot i això, Maikel Mesa va sentir unes molèsties que van motivar que Rodri canviés el seu discurs, i decidís canviar al centrecampista, donant entrada a Tete Morente. No sabia Rodri que, aquesta casualitat del destí, acabaria sent determinant. I ho va ser perquè Uche, quan mancaven dos minuts pel final, va aprofitar una nefasta recepció en defensa de Dani Calvo, que va aprofitar el Nigerià per plantar-se, sol, davant del meta, afusellar-lo, marcar l’1-2 i guanyar el partit.

Numancia. Aitor Fernández, Etxeberría, Dani Calvo, Elguezábal, Ripa, Diamanka, Íñigo Pérez, Marc Mateu, Manu Del Moral (Nacho Sánchez, 71’), Dani Nieto (Guillermo, 71’) i Pere Milla (Higinio, 81’).

Nàstic. Dimitrievski, Kakabadze, Xavi Molina, Daisuke Suzuki, Abraham Minero, Juan Delgado (Javi Jiménez, 73’), Zahibo (Perone, 53’), Sergio Tejera, Maikel Mesa (Tete Morente, 83’), Manu Barreiro i Uche.

Gols. 0-1, Manu Barreiro (2’); 1-1, Manu Barreiro en pròpia porteria (6’); 1-2, Uche (88’).

Àrbitre. José Antonio López Toca (càntabre). Va mostrar la targeta groga al local Etxeberría; i als visitants Zahibo, Abraham Minero i Kakabadze.

Incidències. L’Estadi Nuevo Los Pajaritos va acollir 3.117 espectadors.