Diari Més

Expedient Toscano

El mitja punta arribat del Badalona encara no ha debutat en Lliga i el seu cas comença a esdevenir massa estrany

Sandro Toscano, durant un entrenament amb el Nàstic aquesta temporada a l'annex del Nou Estadi.

Expedient ToscanoCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tan sols tres futbolistes de la primera plantilla del Gimnàstic de Tarragona estan inèdits aquesta temporada en partits de Lliga. Ni Mohammed Djetei, ni Jean Marie Dongou ni Sandro Toscano han jugat un sol minut en el que va de campanya en el campionat de Lliga, però els motius són ben diferents.

Els dos primers, Djetei i Dongou, encara no han trepitjat la gespa per culpa de les seves respectives lesions. Ambdós han començat la temporada en el dic sec per sengles lesions en els seus genolls, i no han pogut ajudar al seu equip. El punta camerunès ja va entrar a la darrera convocatòria de Lliga, en el Nàstic-Oviedo, però no va debutar, ja que Rodri va considerar que el partit no estava per a ell. Djetei encara en té per a un parell o tres de mesos.

Però el que no s’explica és el cas de Sandro Toscano. Fitxat durant aquest mercat d’estiu com una de les futures perles del Nàstic, encara no s’ha estrenat professionalment. Ni Lluís Carreras en els quatre partits que va ser a la banqueta, ni Rodri des del seu pas del filial al primer equip han decidit utilitzar un sol minut a un futbolista que se’l va vendre com a un jugador amb molta qualitat i amb un futur brillant, però que encara no ha tingut la possibilitat de demostrar-ho. Amistosos i Copa Catalunya a banda, l’afició del Nàstic no ha pogut veure en acció a un futbolista que va il·lusionar amb la seva arribada, sobretot pel fet que va militar al futbol base del Nàstic en el passat. Per fi, el Nàstic podria comptar a la primera plantilla amb un jugador consolidat i que hagués passat per les categories inferiors, encara que hagués de marxar per tornar més fet. Però, de moment, Sandro Toscano no està, però sí que se l’espera.

Fins i tot, un jugador del filial, com el davanter Brugui, ha passat per davant del mitja punta italià, ja que va gaudir de minuts en dos partits. Primer, en la dotzena jornada de Lliga a Lugo (8 minuts) i, després, l’1 de novembre contra el Barça B (9 minuts).

Toscano és, actualment, al final de la filera i, tot i que entrena bé (ningú del club ha dit el contrari), no s’està comptant amb ell. Va ser un dels fitxatges que més va atraure a l’aficionat durant el mercat estival després de realitzar una notable temporada amb el Badalona, al grup tercer de Segona Divisió B. Per als responsables esportius del Nàstic, Toscano, que ara té 22 anys, va ser el millor futbolista ofensiu de la categoria de bronze de la passada campanya. Amb 21 anys, va disputar un total de 32 partits amb la samarreta del Badalona (22 com a titular i 10 de suplent), amb la qual va anotar tres gols. Bons números per a un mitja punta que es mou bé per darrere del «9» i per ambdues bandes. La campanya anterior, al Sabadell, no va tenir tant de protagonisme, ja que només va poder jugar-hi nou partits, també a Segona B, però, de cartell, no li falta a un Toscano que ha passat pel futbol base del Cambrils, del FC Barcelona, del Nàstic i del Reial Madrid. De fet, va militar durant dues campanyes al juvenil A del conjunt madridista, amb el qual va guanyar una Copa del Rei juvenil (2013) i una Copa de Campions juvenil (2014).

Una cessió

En el cas que Toscano continués sense tenir protagonisme d’aquí al desembre, en el club grana no veurien amb mals ulls una cessió perquè el futbolista no veiés com s’estanca la seva carrera. Seria una opció factible, ja que Sandro Toscano continua tenint un gran cartell a Segona B.

tracking