El Nàstic es queda sense final de Copa de forma merescuda (3-1)

La pilota aturada condemna als de Rodri, inferiors al rival en tot moment

Pol Valentín, durant el partit. El lateral va assistir en el primer gol.

El Nàstic es queda sense final de Copa de forma merescuda (3-1)Nàstic

El Cornellà deixa al Nàstic sense la final de la Copa Catalunya i passa a la final de forma merescuda, després d’un partit molt seriós on, exceptuant un parell de bones accions ofensives dels tarragonins, el partit va ser dominat sempre pels locals. Accions a pilota aturada en forma de gols del Cornellà van condemnar un Nàstic que, sense Copa del Rei ni Copa Catalunya, ja només s’ha de centrar en la Lliga.

El duel va començar amb un quart d’hora de retard perquè van fallar els llums de l’Estadi Municipal de Cornellà i els futbolistes d’ambdós equips no van poder realitzar l’escalfament com cal.

El Nàstic va sortir fred, situació que va aprofitar el Cornellà per portar la iniciativa del joc. Poc a poc, els Brugui, Muñiz, Tete Morente i Toscano es van anar entonant i van situar-se al nivell que s’esperava d’ells. El que no va estar-ho va ser Barragán, que es va menjar una rematada de cap d’Enric Gallego procedent d’una centrada llarga de Pep Caballé i que va significar l’1-0. Abans, Javi Jiménez, titular en el carril esquerre de la defensa del Nàstic, ho havia intentat de lluny.

Va despertar de cop un Nàstic que va començar a combinar i a empetitir a un Cornellà al qual semblava que se li havien acabat les forces. En una acció ofensiva, Pol Valentín se la va jugar centrant per banda dreta i, al segon pal, va aparèixer Muñiz, en el 38’, per pujar l’empat.

En el segon acte, el Cornellà va agafar les regnes del partit i se li va notar que volia passar la cinquena eliminatòria en aquesta edició de la Copa Catalunya. En els primers tres minuts de joc, tres ocasions clares. Dues de Pep Caballé, i una d’Enric Gallego. Entre Bernabé i la mala punteria dels locals no va pujar el segon en cap d’aquestes tres ocasions. Però sí que va arribar quan havien passat 16 minuts de la segona meitat, en una acció a pilota aturada. Falta llunyana que realitza Miranda i Ricard Pujol, sol rematava batent a un Bernabé que, minuts després, va ser substituït per José Perales. Ho tenia previst Rodri pensant, segurament, en una hipotètica ronda de penals.

Però Perales tampoc va ser suficient per aturar la sagnia grana, tot i que en el 68’ va treure una mà miraculosa per salvar un gol clar d’Enric Gallego. Novament a pilota aturada, el Cornellà marcava el tercer. Edgar aprofitava les errades en la marca per pujar el tercer, el qual acabava d’enfonsar a un Nàstic que no va fer suficients coses per presentar-se a la final de la Copa Catalunya.

Rodri va donar oportunitats a tots els futbolistes disponibles, fent múltiples canvis i fent entrar a futbolistes de la Pobla, per premiar-los. Fins i tot, amb el 3-1, i sabedor que era molt complicada la remuntada, va donar minuts a fubolistes com Koné o Adri, els quals van agrair la confiança del que fa poc va ser el seu entrenador.

FITXA TÈCNICA

Cornelllà. Craviotto, Pere, Ricard, Edgar, Borja, Fall, Sergio Cortés, Pep Caballé, Enric Gallego, Néstor i Gómez. També van actuar Pito Miranda, Sasha, Valentín, Jaume Batista i Gao Lei Lei.

Gimnàstic. Bernabé, Pol Valentín, Carlos Blanco, Iván de Nova, Javi Jiménez, Juan Muñiz, Gaztañaga, Eric Vilanova, Tete Morente, Brugui i Sandro Toscano. També van actuar Bruno Perone, Jean Luc, Rayco, José Perales, Koné i Adri Gimeno.

Gols. 1-0, Enric Gallego (34’); 1-1, Juan Muñiz (38’); 2-1, Ricard Pujol (61’); 3-1, Edgar (73’).

Àrbitre. Rubén Mancera Anton (Maresme). Va mostrar la targeta groga al local Fall; i als visitants Javi Jiménez i Iván de Nova.