Diari Més

Els preus de mercat dels futbolistes del Nàstic segons Transfermarkt

Daisuke Suzuki i Sergio Tejera són els dos futbolistes més valorats, amb un preu que arriba als 800.000 euros

Enquesta:
(function() { var qs,js,q,s,d=document, gi=d.getElementById, ce=d.createElement, gt=d.getElementsByTagName, id="typef_orm_share", b="https://embed.typeform.com/"; if(!gi.call(d,id)){ js=ce.call(d,"script"); js.id=id; js.src=b+"embed.js"; q=gt.call(d,"script")[0]; q.parentNode.insertBefore(js,q) } })()

Sergio Tejera, jugador més valorat, amb l'exgrana Mossa, aquest diumenge en el Nàstic-Oviedo.

Els preus de mercat dels futbolistes del Nàstic segons TransfermarktCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Transfermarkt és una de les pàgines web de referència en el món del futbol. En aquesta, es poden trobar estadístiques de tots els futbolistes que competeixen en les principals lligues i, a més, es poden consultar els preus de mercat que tenen els futbolistes. Els principals clubs d’arreu del món es fixen en l’apreciació econòmica que ofereix aquesta web alemanya als futbolistes. Per posar un exemple més proper, el president del Real Madrid, Florentino Pérez, es fixa molt en el valor de mercat que aquesta pàgina web dóna tant als seus futbolistes i als que han d’arribar, per estimar si les operacions que realitzarà són òptimes o, per contra, no són rendibles pel club.

El Nàstic no s’escapa de les estimacions del web. Tots els futbolistes de la primera plantilla grana tenen el seu preu, i tothom el pot consultar a la xarxa. Sorprendrà o no el valor que Transfermarkt dóna a cada futbolista, però el cert és que té els seus paràmetres i els seus motius per a valorar a cada futbolista per un preu determinat.

Aquestes valoracions indiquen que hi ha un empat pel que fa al jugador més valorat, o sigui, el que major preu de mercat tindria, de tots els de la plantilla de Rodri. I són Sergio Tejera i Daisuke Suzuki els que guanyen aquest rànquing. Ambdós tenen un preu de mercat de 800.000 euros. Això no significa que un club hagi de pagar aquest preu per ells si volen marxar, ja que ambdós, com tot jugador de la Lliga Espanyola, tenen una clàusula de rescissió. Aquest preu és, simplement, una estimació.

Crida molt l’atenció que el futbolista amb un preu més alt de tots els que componen la plantilla grana sigui Suzuki, que no és dels titulars indiscutibles i que, a més, està realitzant una temporada més que discreta. El preu de Tejera, fins i tot, sembla curt.

En el segon esgraó, amb un preu més allunyat, com és el de 500.000 euros, fan acte de presència Jon Gaztañaga i Jean Marie Dongou, dues noves incorporacions d’aquesta temporada i que, de moment, no estan demostrant que estiguin tant a dalt en la jerarquia del club. El primer, perquè ha combinat un parell de bones actuacions amb gairebé una desena de molt dolentes. El segon, perquè encara no ha debutat, però té excusa, ja que surt d’una lesió.

Hi ha diversos futbolistes que valen, sempre segons Transfermarkt, 200.000, 300.000 o 400.000 euros, però crida molt l’atenció un dels jugadors que val 100.000 euros. O sigui, que és el més barat de l’equip. Es tracta de Javi Jiménez, un dels millors, o el millor futbolista del Nàstic en el que va de temporada, i que, a més, té una edat perfecta (21 anys) per seguir evolucionant i per poder arribar a costar 10 o 100 vegades més del seu preu actual.

Juan Delgado

Resulta molt complicat endevinar si les estimacions són reals o no, i més en un equip com el Nàstic, en el qual és estrany assistir a un traspàs. Només Juan Delgado va arribar al conjunt grana previ pagament, i va costar 500.000 euros. Ara, el seu valor és de 400.000 euros, el mateix, per exemple, que el de Maikel Mesa.

Clica AQUÍ per veure els resultats de l'enquesta

tracking