Victòria amb segell roig-i-negre

Un gol de Borja i la bona feina defensiva permet al Reus guanyar a Almeria (0-1)

Els jugadors reusencs celebren el gol de Borja.

Victòria amb segell roig-i-negreLaLiga 1|2|3

Partit distret a la primera meitat el que oferien Almeria i CF Reus. Els locals sortien amb la idea clara de pressionar ben amunt per posar en problemes als reusencs i així ho aconseguien. Edgar Badia es veia obligat a tirar la pilota fora per no complicar-se el partit en el primer minut. Després de l’ensurt per als roig-i-negres, eren els de Garai els que avisaven amb una falta lateral centrada per Menéndez que no trobava rematador. Poc a poc el conjunt andalús s’anava imposant gràcies al domini de pilota que tenien, deixant als del Baix Camp sense l’esfèric gràcies a la pressió rival.

L’Almería rendibilitzava les pèrdues que provocaven als reusencs que, en alguns compassos, podien combinar i oferir bons minuts de futbol. Però quan els visitants començaven a funcionar Ricardo Vaz es veia obligat a marxat del camp lesionat. Al minut 25’, primer canvi obligat de Garai i retorn al guió dels minuts previs, amb l’Almeria posant en problemes al Reus pressionant la sortida de pilota dels roig-i-negres i creant perill cada vegada que rondaven la porteria d’Edgar. Quan semblava que la sort anava caient de part del conjunt local, Borja Fernández recollia una pilota a la frontal per avançar el Reus amb un golàs. Retall al balcó i míssil a l’escaire per posar el 0-1 favorable al CF Reus al 38’.

Aritz López Garai sabia que endur-se els tres punts de terres andaluses necessitava d’un conjunt roig-i-negre ben ordenat darrera per minimitzar les envestides locals. Amb la lliçó apresa de la primera meitat, la segona transcorria amb un Reus que sabia fer allò tan seu de deixar passar el temps sense que hi hagués massa ocasions. Tot i així, l’Almeria era qui ho intentava més, aprofitant la possessió que els visitants no volien. Per sort per als de Garai, la poca efectivitat i encert en els metres finals, juntament amb un Edgar Badia atent i una defensa segura, evitava que les constants arribades andaluses es traduïssin en gol. També ajudava el constant fora de joc en el que vivien els atacants blanc-i-vermells.

Campins tornava a jugar després de lesionar-se a principi de curs i haver disputat, només, el primer partit de la temporada al camp del Lugo. El mallorquí, precisament, protagonitzava una de les poques i aïllades oportunitats visitants del segon temps, però estava massa lent quan intentava encarar el porter a l’interior de l’àrea.

Almería: René, Nano (Pervis, 72’), Joaquín, Fran (Motta, 80’), Owona, Alcaraz, Gaspar, Mandi, Pozo, Nauzet (Corredera, 72’) i Juan Muñoz.

CF Reus: Edgar Badia, Miramón, Olmo, Atienza, Alex Menéndez, Tito, Borja Fernández, Juan Domínguez, Querol (Campins. 78’), Ricardo Vaz (Fran, 23’) i Lekic (Edgar, 68’).

Gols: 0-1, Borja Fernández (38’).

Àrbitre: Sagués Oscoz (comitè basc). Mostrava groga als visitants Borja (57’) i Badia (76’).

Inciències: L’estadi Juegos del Mediterráneo acollia 7.003 espectadors.