Diari Més

La Pobla lamenta els insults racistes rebuts per un jugador del filial

Yatma Fall va ser increpat i insultat a Batea aquest diumenge

Part de la plantilla pobletana.

La Pobla lamenta els insults racistes rebuts per un jugador del filialCF Pobla de Mafumet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Hem de matar al negre», o «hem de cremar al negre». Frases que mai s'haurien d'escoltar enlloc es van poder sentir aquest mateix diumenge a l'Estadi Municipal de Batea, on s'enfrontaven l'equip local, el CF Batea i el CF Pobla de Mafumet B, filial del filial del Nàstic.

Yatma Fall va realitzar una dura entrada durant el partit, la qual va motivar que un jugador del Batea hagués de retirar-se del terreny de joc, lesionat. Aquesta circumstància va motivar que el jugador de la Pobla fos increpat amb insults i amenaces, sempre de caire racista.

Fall, que va ser l'autor del primer gol de l'enfrontament, no va poder acabar el partit, i va ser substituït pel seu entrenador, ja que resultava insostenible per a ell el que s'estava veient al camp. Tot i no estar sobre la gespa, Yatma Fall va continuar rebent insults de tota mena, els quals ha denunciat també aquest dimarts el CF Pobla de Mafumet mitjançant un comunicat.

«Jugadors, cos tècnic i junta directiva del club pobletà manifestem el nostre màxim suport al jugador del CF Pobla de Mafumet B pels tristos esdeveniments que va viure en primera persona, que es reflecteixen l’acta del partit jugat per La Pobla B aquest cap de setmana», asseguren en l'escrit. En aquest, també deixen clar que «El CF Pobla de Mafumet, conjunt que com la resta d’equips de futbol de Catalunya estan adherits a la campanya Zero insults a la grada!, iniciativa de la Federació Catalana de Futbol manifesta el següent: la seva repulsa a qualsevol actitud d’aquesta mena que es produeixi dins i fora dels terrenys de joc». El club sentencia assegurant que «el CF Pobla de Mafumet vol condemnar qualsevol tipus de discriminació, sigui per raons de raça, religió, sexe, orientació sexual o qualsevol altre tipus».

Ha lamentat la situació el directiu de Relacions Externes del CF Pobla de Mafumet, Hélder Moya, qui, ha manifestat que «volem fer costat al jugador, que el jugador vegi que el club està amb ell en tot moment. Ni ell ni els seus companys ho estan passant bé, i el club està i estarà amb ell».

El col·legiat, tot i el que estava succeint sobre la gespa, no va suspendre el partit, encara que en casos d'insults racistes o xenòfobs té tot el poder del món per fer marxar a tothom als vestidors i posar al corrent a la Federació Catalana de Futbol, mitjançant l'acta, el que havia succeït. A l'acta sí que van quedar reflectits expressions com «negre» o assassí.

Cal remarcar que l'equip tarragoní va demanar la suspensió del partit al col·legiat, però aquest va fer cas omís a les seves peticions i va decidir seguir endavant.

El partit va acabar guanyant-lo l'equip ebrenc, el qual va imposar-se per 4-3 tot i anar perdent el partit per 1-2. A nivell esportiu, la Sènia s'ha convertit en una de les revelacions de la categoria, situant-se en tercera posició, amb tres punts menys que el líder i un partit menys, que es va ajornar pels fets succeïts a Catalunya l'1 d'octubre.

tracking