Diari Més

Es confirmen els pitjors pronòstics: Omar Perdomo té trencat el peroné

El futbolista trigarà entre tres i quatre mesos a tornar a jugar; Mesa, amb una elongació a l’isquiotibial, és dubte per diumenge

Omar Perdomo, durant una acció del Nàstic-Zaragoza d'aquest estiu, en partit de pretemporada al Nou Estadi.

Es confirmen els pitjors pronòstics: Omar Perdomo té trencat el peronéOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Omar Perdomo està trencat. Si hi havia una mínima esperança que l’extrem del Nàstic patís una lesió menys greu del previst, aquesta es va esfumar després de les proves realitzades al futbolista, les quals no tan sols confirmen que té el peroné de la cama esquerra trencat, sinó que no té aquest os desplaçat.

El futbolista no passarà pel quiròfan i el període de recuperació oscil·larà entre els tres i els quatre mesos, encara que visions més optimistes apunten que podria tornar a estar disponible per a l’entrenador una mica més aviat.

Les lesions de peroné no són una ciència exacta, ja que s’han donat casos de futbolistes amb un trencament en aquest os de la cama, i que han continuat jugant. El fet que sigui, en principi, una fractura neta, ajuda que el futbolista no hagi d’estar més temps sense jugar.

Si es compleixen els terminis establerts, el jugador hauria d’estar disponible per a jugar entre mitjans de gener i mitjans de febrer, dates en les quals acaba la primera volta del campionat de Segona Divisió A. Per tant, les previsions que es donaven ahir són correctes, i el jugador dirà adéu, com a mínim, a la primera mitja part del campionat lliguer. Perdomo està molt animat, tot i la mala notícia, i ja assegurava en el seu compte de Twitter que «no pararé fins a aconseguir els meus somnis».

Perdomo, arribat aquest mercat d’estiu procedent del Tenerife, ha disputat vuit enfrontaments amb el Nàstic en aquest tram inicial del campionat, set de Lliga i un de Copa del Rei. En el duel coper, en la derrota davant del Lugo en els penals (1-1, al Nou Estadi en el temps reglamentari), Omar va disputar 32 minuts de la segona meitat més les dues pròrrogues. En Lliga, ha estat titular en cinc ocasions (a Reus i a Còrdova, a casa contra Sporting, Albacete i Granada) i, en les altres dues (a Cadis i a Saragossa), ha sortit des de la banqueta. Es pot considerar un jugador titular, tant per a Lluís Carreras com per a Rodri, amb què la seva baixa serà molt sensible de cara als pròxims mesos.

Molts són els homes que el poden substituir però el que té més punts per suplir-lo ara mateix és Tete Morente. El futbolista procedent de l’Atlètic Balears ha ofert un molt bon rendiment quan se l’ha necessitat. A més, va ser el jugador que va entrar substituint a Omar, quan aquest es va haver de retirar del Nuevo Arcángel després de trencar-se el peroné.

Altres futbolistes que poden suplir Omar (a banda de Maikel Mesa que, tot i no ser extrem, està jugant ara a la banda) poden ser Jean Luc, que fins ara es manté inèdit en el capítol de minuts, o Juan Delgado, utilitzat més en punta però que la campanya passada va actuar escorat a la banda.

Maikel Mesa

Per la seva banda, Maikel Mesa pateix una elongació en l’isquiotibial de la cama esquerra. Aquesta lesió el va obligar a retirar-se de l’entrenament del passat dissabte, el darrer a Tarragona abans de marxar a Còrdova.

Després de la ressonància magnètica que se li va realitzar dilluns i de l’ecografia que se li va practicar dimarts, el club sap que el futbolista estarà uns deu dies de baixa, amb què és dubte seriós per arribar al partit contra l’Alcorcón. Si són deu dies comptats, no jugarà, però el futbolista està fent el possible per arribar al duel.

tracking