Diari Més

Mai deixis de creure en aquest Reus

Un gol de Gus Ledes en el descompte ensorra a un Huesca que havia estat molt superior fins l’1-0 d’Álex Gallar, en el 60’

Gus Ledes en un moment del partit de pretemporada contra el Girona.

Golaços LedesCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És impossible no creure en aquest CF Reus. Quan tothom, absolutament tothom, pensava que el de la capital del Baix Camp tornarien a casa de buit, va aparèixer el mag, el mag Ledes, per foradar la porteria d’un Remiro que, fins llavors, havia estat impecable. No va ser el millor partit d’un Reus que no va despertar fins que Álex Gallar, en el 60’, va avançar a un Huesca que es va quedar amb un pam de nas després de quedar-se sense el triomf.

Ja es preveien canvis a l’onze d’Aritz López Garai pel fet d’haver de disputar tres partits en nou dies. I n’hi va haver de canvis, i força. En l’única línia en la qual el basc no va presentar cap modificació va ser sota pals, on Edgar Badia, sempre que pot, juga.

En defensa, un canvi respecte a la darrera alineació. Tornava a la titularitat Pablo Íñiguez a l’eix de la defensa, al costat de Pichu Atienza. Per tant, Olmo va haver d’esperar des de la banqueta. En els laterals, Miramón repetia a la dreta i Álex Menéndez, a l’esquerra.

En el centre del camp, Borja i Carbonell també van ser novetats, jugant al costat de Gus Ledes. Per tant, Tito i Juan Domínguez també eren a la banqueta. A dalt, tot novetats. Ricardo Vaz a la banda dreta, Cámara a l’esquerra i Edgar Hernández a dalt. Lekic i un Máyor que tornava després de complir sanció, entraven a la convocatòria, però no a l’onze titular.

El Huesca de Rubi va demostrar per què és a dalt a la taula classificatòria i per què enguany serà un dels candidats a intentar entrar en posicions de promoció d’ascens. El quadre aragonès va ser clar dominador de l’enfrontament, sobretot en el primer acte. Des del primer instant, l’equip local va deixar ben clar que amb bon futbol tot és possible i, en un futbol basat en la possessió i en l’arribada per bandes, va fer molt de mal al CF Reus. Ara bé, Edgar Badia no va haver de salvar cap acció de gol clara, ja que el bon joc del Huesca contrastava amb la seva nul·la capacitat per rematar entre els tres pals.

Dues ocasions clares pels locals en el primer acte, per una dels reusencs. En el 22’, centra Rulo des de l’esquerra i remata Rescaldani, des de l’àrea petita, sense convenciment. En el 38’, Luso entra amb tot i, de cap rematava una centrada des de l’esquerra de Ferreiro. Però el futbol, de vegades, pot donar ensurts, com el que gairebé s’emporten els aragonesos als 39 minuts de joc, quan Àlex Carbonell va rematar un córner amb la cama esquerra i va obligar a Remiro a lluir-se per evitar el gol reusenc.

Dos canvis per cap

Només van haver de passar deu minuts des de la tornada a la gespa dels dos equips perquè ambdós entrenadors moguessin fitxa. I ho van fer per duplicat. Primer, López Garai va donar entrada a Querol i a Tito, enviant al banc a Cámara i a Carbonell. Dos canvis home per home.

Immediatament, va reaccionar Rubi, i va ordenar l’entrada de Vadillo i d’Álex Gallar, futbolista que, instants després, acabaria sent protagonista.

Pràcticament en la primera pilota que va tocar el mateix Gallar va pujar el primer gol a l’electrònic. Rulo es va inventar una passada a l’espai, de geni, amb la qual va trobar a Cucho Hernández. Aquest, va avançar metres i va posar-la al centre, on hi arribava, completament sol, Gallar, que només va haver d’empènyer el cuir. 1-0 i quedava mitja hora de joc.

A partir d’aquest moment, com era de preveure, el signe del partit va canviar. Les forces del Huesca van baixar al mateix moment que els jugadors del CF Reus en treien d’on no n’hi havia per intentar un empat que, almenys, fes tornar als de López Garai amb un bon regust de boca.

Ho prova Querol

La insistència reusenca gairebé troba el seu premi als 79 minuts de joc, quan David Querol va topar-se amb la fusta. El davanter va rebre una bona passada a l’espai, i es va quedar sol davant de Remiro, al qual va superar amb el seu xut amb la punta del peu, encara que l’esfèrica va topar amb el pal dret.

Però l’home del dia no era Querol, sinó que era Ledes, Gus Ledes. En l’última acció de l’enfrontament, el centrecampista, que ja no podia més, va tirar de la reserva per acostar-se a l’àrea i impactar l’esfèrica en un refús de la defensa contrària. La va col·locar allí on no hi arribava ningú. Punt d’aquells que, a final de temporada, es valorarà molt més que ara.

FITXA TÈCNICA

Huesca. Remiro, Akapo, Pulido, Jair, Rulo, Luis Sastre, Luso, Cucho Hernández, Melero (Aguilera, 75’), David Ferreiro (Álex Gallar, 58’) i Rescaldani (Vadillo, 58’).

CF Reus. Edgar Badia, Miramón, Pichu Atienza, Pablo Íñiguez, Álex Menéndez, Borja Fernández, Carbonell (Tito, 55’), Gus Ledes, Ricardo Vaz (Lekic, 74’), Edgar Hernández i Cámara (David Querol, 55’).

Gols. 1-0, Álex Gallar (60’); 1-1, Gus Ledes (91').

Àrbitre. Adrián Cordero Vega (càntabre). Sense targetes per a cap dels dos equips.

tracking