Diari Més

El CF Reus vol tirar a terra la muralla de l'Alcoraz amb Máyor en punta

El davanter torna després de la sanció i Lekic tornarà al banc en el partit que arrencarà a les vuit del vespre

Ricardo Vaz, a l'esquerra de la imatge, pot ser una de les novetats a l'onze. A la dreta, Gus Ledes, durant el CF Reus-Numancia.

El CF Reus vol tirar a terra la muralla de l'Alcoraz amb Máyor en puntaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Alcoraz viurà aquest vespre un duel entre dos equips que agraden i que, a la vegada, s’agraden. Dos dels conjunts més modestos de la categoria mesuraran forces a Osca, en un duel que pot servir als locals, el Huesca, per situar-se en el lideratge provisional de la categoria de plata i als visitants, el CF Reus, per entrar en posicions de promoció d’ascens a Primera Divisió.

Amb vuit jornades disputades, els reusencs han aconseguit col·locar-se en la zona tranquil·la de la taula classificatòria. Dues victòries, cinc empats i una derrota els han situat en la dotzena posició, amb onze punts, a només dos de la sisena plaça, la que dóna dret a jugar la promoció, i a tres de la segona plaça, d’ascens directa a la categoria reina. El descens és a tres punts, però hi ha molts equips implicats entremig, i els d’Aritz López Garai ja només miren amunt. Amb tres punts més apareix un Huesca que ja no sorprèn tant, ja que la campanya passada ja va ser un dels millors conjunts de la categoria. Tot i això, com el seu rival d’aquest vespre, continua sent un dels modestos de la categoria de plata.

Continua pendent l’assignatura del gol pel CF Reus, ja que cinc dianes anotades en vuit partits són poques. En aquest sentit, arriba al rescat Máyor, que va causar baixa per sanció durant el partit d’aquest dissabte en el qual els de la capital del Baix Camp van empatar a casa contra la Cultural Leonesa (1-1) amb gol de Lekic. Cal recordar que Máyor va ser expulsat fa dues jornades, al Ramón Sánchez Pizjuán, en veure dues cartolines grogues contra el Sevilla Atlético partit que, per cert, va acabar guanyant el CF Reus 0-1 tot i acabar-lo en inferioritat numèrica.

Històricament, el Huesca no ha estat un rival que, precisament, li hagi anat bé al CF Reus. Quatre vegades s’han enfrontat ambdós conjunts, dues d’elles a Segona Divisió B i dues més a Segona A. El resultat sempre ha estat el mateix: victòria aragonesa.

A la temporada 1982-83, els dos equips es van enfrontar quan militaven en el grup primer de la categoria de bronze. A la primera volta, victòria del Huesca per 3-1 i, a la segona, també triomf per als aragonesos, 1-2. Pel·lícula semblant va ser la que es va rodar l’any passat en els enfrontaments entre aquests dos conjunts. En la primera volta de la campanya del debut reusenc a Segona A, el Huesca va guanyar 2-1 i, en el partit de tornada, derrota del CF Reus de Natxo González per 1-2.

López Garai hi confia

El que creu al cent per cent (i no pot ser d’una altra manera) en el triomf del seu equip és Aritz López Garai. L’entrenador no té por a la càrrega de minuts dels seus futbolistes i opinava sobre el cansament que poden patir els seus jugadors que «les plantilles estan per poder tenir la gent al cent per cent». El tècnic basc realitzarà alguns canvis a l’onze, motivats, sobretot, pel fet de disputar tres enfrontaments en tan sols nou dies.

Pel que fa al rival, López Garai deixava clar que «és un partit molt complicat, contra un equip molt bo, que treballa bé. Vénen de guanyar al Rayo Vallecano i a l’Almeria, equips potents de la categoria». De fet, el Huesca arriba de golejar als andalusos, 0-3, en un gran partit dels de Rubi. Tot i això, López Garai no vol llençar la tovallola, ja que «en aquesta categoria, però, hi ha molta igualtat». «Nosaltres anem a Osca amb la màxima humilitat i les ganes de fer el millor partit possible», sentenciava l’entrenador.

Exceptuant a la porteria, l’entrenador del CF Reus podria realitzar canvis en totes les línies. Edgar Badia, sota pals, no descansarà, però sí ho podria fer el Pichu Atienza, que podria deixar el seu lloc a un Íñiguez que té ganes de tornar després de ser relegat a la banqueta. Campins, en el lateral dret, també podria ser novetat, mentre que Olmo, a l’eix i Menéndez, en el carril esquerre, completarien la rereguarda.

L’entrada de Carbonell en el centre del camp no està, ni de bon tros, descartada, amb què Tito i Gus Ledes tindrien un nou company de viatge. A dalt, a banda del retorn de Máyor i de la continuïtat de Fran Carbia, Ricardo Vaz seria una altra novetat, en banda esquerra.

tracking