Dejan Lekic, rendiment immediat

El punta es va estrenar com a golejador contra la Cultural (1-1) en el primer partit com a titular roig-i-negre

Dejan Lekic celebra el seu primer gol amb la samarreta roig-i-negra davant els més de 2.000 espectadors de l'Estadi Municipal.

Dejan Lekic, rendiment immediatCF Reus

Dinou minuts com a titular va necessitar el serbi Dejan Lekic per marcar el seu primer gol com a roig-i-negre. Amb Máyor baixa per sanció –va veure dues targetes grogues al camp del Sevilla Atlético–, Aritz López Garai no s’ho va pensar i el va alinear per primer cop en el seu onze inicial.

El punta va marcar un gol dels d’anar-hi. Dels de tenir fe. Ja és un gol més a prop dels 10-15 que va prometre. Una passada llarguíssima d’Olmo havia de morir sense problemes en mans del porter rival Palatsí després que el central Manu la passés enrere amb el cap, evitant que hi arribés Querol. El defensa dels lleonesos no es va entendre amb el meta. La passada va anar tova al centre, el porter cap a la seva esquerra i Lekic, que venia amb embranzida, directe a la pilota per emputjar-la a dins amb un sol toc suau.

Menys d’un partit sencer

Fins llavors, el punta havia jugat 20 minuts repartits en els finals dels dos últims enfrontaments, 8 en l’empat a zero en la visita de l’Osasuna, i 12 més en la primera victòria a domicili de CF Reus, al Viejo Nervión sevillà. Amb els 65 que va sumar en el primer partit com a titular, el balanç és d’un gol marcat quan encara li falten 5 minuts per completar un partit sencer de joc.

Lekic no està al nivell físic de la resta dels seus companys, i només pot oferir de moment 70 minuts al màxim rendiment, tal com ell mateix va reconèixer en declaracions fetes just després de la seva estrena com a titular i com a golejador roig-i-negre. També es va donar un marge molt curt per revertir la situació: una setmana per assolir un bon estat de forma.

En aquest context, jugar una hora seguida i fer-ho estrenant el compte golejador és un gran pas a nivell físic i moral pel gegant serbi. També és una vàlvula d’optimisme pels roig-i-negres, mancats de referents anotadors: el de Lekic va ser el cinquè gol en vuit partits. De la resta, tres els han fet migcampistes –dos de Gus Ledes i un de Domínguez–, i un ha estat obra de Máyor. El gol no va ser l’única acció de mèrit del punta roig-i-negre. A banda del registre golejador, hauria pogut inaugurar també el d’assistències, amb una passada a l’espai que va deixar Querol en bona posició per transformar el 2-0. Finalment, el llançament va impactar al lateral de la xarxa.

Centenari d’Edgar Hernández

El partit de dissabte va significar també una altra fita per la davantera reusenca. Quan va entrar en substitució de Lekic, el punta de Gavà Edgar Hernández va complir per fi cent partits vestint la samarreta roig-i-negra, en què ha marcat 21 gols.