Diari Més

El Nàstic es presentarà a Tenerife sense tres jugadors bàsics per a Rodri

Dimitrievski i Kakabadze es perdran el duel de dissabte per compromisos internacionals i Omar Perdomo té la ‘clàusula de la por’

Otar Kakabadze beu aigua durant un entrenament realitzat pel Nàstic aquest passat mes de setembre.

El Nàstic es presentarà a Tenerife sense tres jugadors bàsics per a RodriCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antonio Rodríguez Saravia, Rodri, haurà de lluitar contra totes les adversitats per sumar aquest set de nou que li donaria la tranquil·litat de quedar-se com a tècnic definitiu a la banqueta del Gimnàstic de Tarragona. No guanyar a Tenerife aquest dissabte (vuit del vespre) no significaria necessàriament que Rodri acabés amb la seva interinitat i que el club donés pas a un altre tècnic. I les baixes que tindrà encara li complicaran més la missió.

Les grans sensacions que està deixant l’entrenador a la banqueta motiven que la confiança que hi té el Consell d’Administració ha crescut fins el punt de no contemplar, de moment, cap canvi depenent del resultat a Tenerife. De fet, el duel que havia de decidir la continuïtat de Rodri era el del passat diumenge, contra el Barça B, però es va acabar suspenent per manca de forces policials al camp. No és el mateix rebre al filial blaugrana a casa, que intentar sumar els tres punts a l’Heliodoro Rodríguez López.

Però encara serà empresa més complicada per a Rodri. A banda de les baixes ja conegudes de Bruno Perone, Mohammed Djetei i Jean Marie Dongou, l’entrenador del Nàstic haurà de patir tres contratemps més en forma de futbolistes que no podran actuar durant el cap de setmana. Stole Dimitrievski, Otar Kakabadze i Omar Perdomo no estaran en la convocatòria de divuit futbolistes de Rodri. Per tant, el tècnic barceloní no tindrà gaire on escollir per poder triar els convocats per viatjar a Tenerife.

Els dos primers no assistiran al partit perquè tenen compromisos internacionals, mentre que el tercer serà per un motiu ben diferent. La clàusula de la por estipulada en el contracte entre Nàstic i Tenerife aquest estiu motiva que l’extrem no podrà jugar davant del seu exequip (ex, però que el podrà recuperar aquest estiu si ho creu convenient ja que, si no, passarà a ser propietat del Nàstic al cent per cent).

Stole Dimitrievski i Otar Kakabadze jugaran dos partits cadascun, tots ells classificatoris pel Mundial de Rússia del 2018. El primer, amb la samarreta de Macedònia, jugarà a Itàlia el divendres 6 d’octubre, a tres quarts de nou de la nit. El dilluns dia 9 d’octubre serà el torn del Macedònia-Liechtenstein, a la mateixa hora. Pel que fa a la Geòrgia de Kakabadze, aquesta rebrà a Gal·les el 6 d’octubre, divendres, en un enfrontament que es disputarà a partir de les sis de la tarda per acabar el seu periple visitant a la Selecció de Sèrbia, el 9 d’octubre, a tres quarts de nou de la nit.

Els dos jugadors es perdran el partit contra el Tenerife, però també cal dir que arribaran cansats a la pròxima cita del Nàstic. Dimecres dia 11 d’octubre els tarragonins rebran al Granada (vuit del vespre) al Nou Estadi, i els futbolistes, com a màxim, podran realitzar un lleu entrenament dimarts per preparar el duel.

Els possibles substituts

A la porteria, després de l’arribada de Rodri a la banqueta, sembla haver quedat clar que, quan Dimitrievski no hi sigui, el candidat a defensar la porteria serà Bernabé Barragán. L’exporter de l’Atlético de Madrid ha estat el que sempre ha anat convocat amb el nou entrenador i, per tant, no hi ha d’haver cap motiu pel qual no sigui l’escollit sota els pals a Tenerife.

La baixa de Kakabadze també té solució. No de cap futbolista específic en aquesta demarcació, però una solució força efectiva. Es tracta de Daisuke Suzuki, ja recuperat completament de la seva lesió, i que porta un parell de setmanes esperant la seva oportunitat des de la banqueta. Una opció més remota seria la de donar-li una oportunitat a Pol Valentín, però sembla que, de moment, el seu lloc és al filial.

La baixa d’Omar Perdomo no serà tan sensible, almenys si tenim en compte l’onze titular. Els dos extrems són ara per a Abraham Minero (esquerra) i Maikel Mesa (dreta), però el canari no està lluny de la titularitat i, de fet, és l’extrem pur més utilitzat en el que va de temporada. El Nàstic notarà la seva absència.

tracking