Diari Més

El premi a la insistència

El Nàstic empata a tres minuts del final davant d’un Zaragoza que va veure com expulsaven de forma rigorosa a Borja Iglesias en el 45’

Aquest és el moment en el qual l'àrbitre mostra la cartolina vermella a Borja Iglesias, a les acaballes de la primera meitat.

El premi a la insistènciaToni Galán/Heraldo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui la segueix, l’aconsegueix. El Nàstic suma un punt a La Romareda en un partit en el qual els tarragonins semblaven condemnats a la derrota. Però no va ser així, ja que Maikel Mesa, a tres minuts del final, va afusellar, de cap, a un Sergio Álvarez que va salvar en diversos moments al seu equip, un Zaragoza que va jugar una part sencera amb un jugador menys a causa de la rigorosa expulsió de Borja Iglesias.

Finalment, Rodri no va realitzar cap canvi a la rereguarda, amb què va repetir la que va aconseguir guanyar, el passat diumenge, a l’Albacete. Suzuki tornava de la lesió, però havia d’esperar la seva oportunitat des de la banqueta. On sí que hi va haver una variació va ser a la banda. Maikel Mesa, a l’esquerra l’altre dia, va partir a La Romareda des de la dreta, deixant l’esquerra a Abraham. Amb ell i Javi Jiménez, una espècie de doble lateral que va funcionar.

De fet, el Nàstic es basava en dues situacions per arribar a zona de perill. La primera, era aquesta banda esquerra. A més, amb molta intel·ligència, Rodri va preveure que Alberto Benito pujaria molt la banda, motiu pel qual va decidir apostar per una banda més forta. La segona situació era confiar en el joc interior de Tejera i també en el de Mesa, els dos cervells de l’equip. Ambdós van ratllar a un bon nivell, sobretot un Tejera que, poc a poc, va agafant el to.

La primera meitat va tenir absolutament de tot: ocasions, expulsions, lesions, gols... En ocasions, el Nàstic va ser superior. La primera, als dos minuts, gràcies a una gran internada d’Abraham que va acabar en falta a la frontal, un servei que Delgado, lleugerament millor que en altres ocasions, va desaprofitar. Als quatre minuts, nova ocasió del Nàstic, amb un tret des de la frontal de Mesa, que va sortir llepant el pal esquerre del meta local.

Però el gol tenia un altre protagonista. Gaizka Toquero, un dels màxims perills de la categoria a pilota aturada, rematava un córner, completament sol, al primer pal, una diana que posava per darrere a un Nàstic que veia com el partit s’embrutava. De fet, poc després de la mitja hora de joc, cinc cartolines. Dues per al Nàstic i tres per al Zaragoza. Al final, les cartolines serien protagonistes. En el 34’, però, nova oportunitat del Nàstic, aquesta molt clara, amb rematada de Barreiro que va salvar Álvarez sota pals. Per cert, un tal Febas, nascut a Lleida, mentrestant, feia el que li donava la gana amb la pilota. Internades per l’esquerra, pel centre, driblings deixant asseguts a Kakabadze o a Carlos Blanco... Aquest arribarà lluny. No van arribar molt més enllà Alberto Benito, lesionat en el 45’ (gran partit fins llavors del d’Altafulla) ni Borja Iglesias, expulsat per una presumpta agressió a Dimitrievski que, de fet, no va existir. Potser hi ha un lleu contacte abans de servir un córner, però no semblava suficient com per expulsar a un jugador.

Impotent

No va saber el Nàstic, a l’inici de la segona meitat, afrontar el partit de la millor manera contra un equip amb un futbolista menys. Per la seva banda, el Zaragoza es trobava molt còmode, esperant al darrere i sortint a la pressió en el moment en què els de Rodri intentaven trepitjar la línia de tres quarts. Era molt complicat pel Nàstic entrar per dins, ja que la teranyina preparada per Natxo González obligava als tarragonins a intentar entrar per fora. Aquí, Kakabadze a la dreta i Abraham i Javi Jiménez a l’esquerra, cobrarien protagonisme. En una d’aquestes, Barreiro rematava, una centrada lateral, però tornava a trobar-se Sergio Álvarez. El meta dels locals va ser, juntament amb Aleix Febas, el millor dels locals. Rodri no ho veia clar i, poc a poc, va anar introduint refrescos. El primer, en forma de davanter. Uche per Juan Delgado, home per home. Però calia frescor a les bandes, i en aquestes, va entrar un Omar Perdomo que no va oferir el resultat esperat.

Però el mateix Perdomo va ser protagonista en l’acció que va servir per empatar un duel que semblava perdut. Era una acció per banda esquerra, en el 87’, en la qual el canari rematava al travesser i, l’altre canari, Mesa, veia com el rebot li venia al cap. No s’ho va pensar: dur, i fort. Gol. 1-1, i un puntet més.

FITXA TÈCNICA

Gimnàstic. Dimitrievski, Kakabadze, Xavi Molina, Carlos Blanco (Omar Perdomo, 66’), Javi Jiménez, Maikel Mesa, Jon Gaztañaga, Sergio Tejera, Abraham (Juan Muñiz, 74’), Juan Delgado (Uche, 58’) i Manu Barreiro

Zaragoza. Álvarez, Alberto Benito (Delmás, 45’), Verdasca, Mikel, Ángel, Eguaras, Zapater, Aleix Febas (Guti, 65’), Buff, Borja Iglesias i Toquero (Papu, 65’).

Gols. 1-0, Toquero (18’); 1-1, Maikel Mesa (87’).

Àrbitre. Jorge Figueroa Vázquez (Andalús). Va mostrar la targeta groga als locals Zapater, Borja Iglesias (2, 45’), Aleix Febas i Sergio Álvarez; i als visitants Xavi Molina, Abraham, Jon Gaztañaga, Kakabadze, Javi Jiménez, Maikel Mesa i Juan Muñiz.

Incidències. La Romareda va acollir 17.026 espectadors.

tracking