Diari Més

Olmo es lliga el braçalet de Folch

El central ha estat el capità de l’equip en el sis primers partits, agafant el testimoni del migcentre reusenc

Imatge d'arxiu d'un partit del central barceloní Jesús Olmo durant aquesta temporada, lluïnt el braçalet de capità.

Olmo es lliga el braçalet de FolchCF REUS DEPORTIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des d’aquesta setmana, els jugadors roig-i-negres ja saben qui seran els quatre homes que els capitanejaran en aquesta segona temporada del CF Reus Deportiu a la categoria de plata, una decisió que el club farà oficial ben aviat. L’entrenador, Aritz López Garai, va voler esperar al termini del mercat per fer la votació, per tal que hi poguessin participar tots els fitxatges d’estiu.

Mentre no es feia aquesta tria, ha estat el central Jesús Olmo el que s’ha lligat el braçalet amb la senyera en aquests primers sis partits oficials. Després de la sortida de Folch, de la baixa de Vítor Silva i de la decisió de López Garai de penjar les botes per entrenar els que fins ara eren els seus companys, del quartet de capitans que es van escollir la temporada anterior només Olmo ha format part de les convocatòries d’aquest inici de lliga. El fet que el central barceloní hagi estat al terreny de joc tots els minuts 540 minuts que s’han disputat fins ara ha evitat un debat sobre qui era el segon capità provisional.

El puntal de la defensa

Jesús Olmo va arribar al club reusenc fa quatre temporades compartint l’ambició de tota l’entitat de pujar a Segona. Va ser l’estiu de 2014 i ho va fer procedent del Sabadell, llavors a la categoria de plata, per bastir la defensa del retorn de Natxo González al club roig-i-negre. El passat gener, el central va complir 32 anys com a segon capità de l’equip, en la temporada en què el CF Reus Deportiu va jugar per primer cop a la Lliga 1|2|3. El jugador format al planter del FC Barcelona és el quart que ha disputat més partits –108– amb la samarreta roig-i-negra després d’Edgar Badia (138), Fran Carbia (123) i David Querol (116). Ha disputat un total de 9.640 minuts en què ha marcat dos gols separats només per tres jornades: la 33 –Atlètic Balears– i la 36 –Eldense– de la temporada de l’ascens a Segona divisió.

Quatre anys, quatre capitans

Si la votació dels jugadors no ho ha canviat, Jesús Olmo agafarà aquesta temporada el relleu de Folch, l’espigat reusenc que va portar el braçalet durant la temporada passada. Independentment de si Olmo es manté com el primer capitàl, el que és segur és que durant els darrers anys el braçalet dels roig-i-negres no ha durat més d’una temporada al braç del seu portant. Abans que Folch l’havia portat Álex Colorado, i abans que aquest havia estat en poder de Jaume Delgado. Al seu torn, Olmo fa dues temporades que forma part del quartet de capitans.

tracking