Diari Més

Fubtol

El Reus sap viure sense Edgar Badia

Santamaría suma tres bones actuacions en el repte de suplir el meta menys golejat de la passada campanya

Imatge d'arxiu del porter Edgar Badia en un entrenament de la temporada 2016-2017, en què va ser el Zamora.

El Reus sap viure sense Edgar BadiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de passar-se la temporada passada una lliga sencera sota pals, una lesió ha fet que Edgar Badia hagi hagut de veure les dues darreres jornades del CF Reus Deportiu des de la grada. Allunyat de la porteria que no va parar de defensar fins a convertir-la en la menys golejada de la competició, ell i el seu equip han respirat alleujats veient com Roberto Santamaría oferia un parell de bones actuacions –tres, amb la de la derrota a la Copa contra l’Sporting–, en què ha encaixat dos gols difícils d’aturar i ha fet parades de mèrit que n’han evitat uns quants més. En la victòria contra el Numància i en l’empat a Lorca el porter navarrès, arribat aquest estiu procedent del Mallorca, ha demostrat que no se’l va fitxar per ser un moble decoratiu a l’equip de López Garai.

Molèsties al maluc

El meta barceloní, darrer Zamora de la Segona divisió, va jugar el tram final de la derrota a Oviedo (3-0) amb mostres visibles d’unes molèsties al maluc. No va entrar en la següent convocatòria, en què Roberto Santamaría era el titular i Sillero –el tercer porter del Reus i primer del filial– ocupava la banqueta. La llista no va aixecar massa sospites ja que el partit era la visita copera de l’Sporting, l’ocasió per donar rodatge als jugadors, i més encara els que van acabar tocats.

La sorpresa va arribar cinc dies després, en la Diada en què els roig-i-negres van sumar tres punts per primera –i única, de moment– vegada aquesta temporada gràcies al solitari gol de Máyor. Convocatòria calcada a la de la Copa del Rei pel que fa a la porteria reusenca: Santamaría titular i Sillero suplent. La història es va repetir el dissabte passat a Lorca (1-1), i ara ja fa dues setmanes de l’últim cop que Edgar Badia es va situar sota els tres pals.

Fons d’armari també a la meta

El porter que la temporada passada va deixar el comptador de gols encaixats en només 29 porta tres partits de baixa, però la mala notícia s’ha contrarrestat amb una altra de bona: la lesió no ha causat un drama al conjunt entrenat per López Garai. Santamaría ha certificat que el Reus Deportiu té fons d’armari, tal com ja havien mostrat altres companys nouvinguts a l’equip a priori esdestinats a disputar menys minuts –Íñiguez, Borja Fernández o Tito en són exemples. La lesió també ha confirmat que en aquest inici de lliga al Reus l’afecta una plaga que ja s’ha cobrat com a víctimes Guzzo, Vítor Silva, Campins, Carbonell, Atienza i Miguel García –aquests últims ja han tornat a les convocatòries.

tracking