El Reus salva un punt a la segona meitat

Un golàs de Ledes permet als reusencs empatar al camp del Lorca (1-1)

Menéndez intenta tallar la progessió d'un jugador del Lorca.

El Reus salva un punt a la segona meitatLorca FC

Primera part per oblidar i segona que ha de marcar el camí. Aquest és el resum que el Reus pot extreure del seu partit a Lorca, que acabava amb empat a un gol. Si en la primera meitat els de Garai no es sentien gens còmodes i es veien superats pel rival, el futbol lligat en diverses fases del segon temps es traduïen en un major nivell per als roig-i-negres.

El CF Reus no sortia prou concentrat a l’estadi Artés Carrasco de Lorca i ho pagava car. Un conjunt reusenc acostumat a fer-se amb la pilota des dels primers compassos del matx veia com eren els locals els que es feien amb el domini. Després d’uns minuts de tanteig, el Lorca trobava la comoditat al terreny de joc gràcies a la concentració i un molt bon posicionament sobre la gespa. Sense la pilota, els de Garai s’anaven consumint per la frustració de no poder lligar ni tres passades consecutives. La desaparició del centre del camp reusenc afavoria el domini dels blanc-i-blaus.

Al minut 37’ Ojeda avançava el Lorca després de posar el peu al primer pal per enviar al fons de la xarxa una pilota de Pomares des de l’esquerra. Una jugada de combinació dels locals que posava de manifest el seu domini. De fet, el conjunt murcià ja havia avisat amb un potent xut de falta al travesser d’Eugeni, un dels homes més inspirats en la primera meitat. Just després del gol, Garai feia entrar Carbia al lloc d’un Cámara que havia gaudit de dues bones ocasions per fer pujar un gol roig-i-negre a l’electrònic.

La màxima de «segones parts mai són bones» no se la creia el Reus. Tot i un inici de la segona meitat que preveia el mateix guió dels primers 45 minuts, els de López Garai aconseguien empatar el partit. Ledes, al 65’, feia pujar la igualada amb un gran xut des de fora l’àrea que entrava per l’escaire esquerra del porter local. L’1 a 1 arribava gràcies a uns bons minuts de futbol dels reusencs, que aconseguien donar més protagonisme al centre del camp.

Abans de l’empat, però, el Lorca ja havia avisat amb un xut de Tropi i diverses arribades castigant els laterals. Minuts després del gol de Ledes, Garai era expulsat per queixar-se al col·legiat, mentre que el Lorca perdonava una oportunitat d’or a falta de menys de 10 minuts pel final, amb un Nando que enviava un xut fora quan estava sol davant el porter reusenc. Sense aconseguir de fer-se amb la possessió quan més necessària era per adormir el partit i lligar l’empat, el Reus suava en defensa per aconseguir emportar-se un punt tot i gaudir, també, d’oportunitats per marxar amb les mans més plenes.

LORCA FC

Dorronsoro, Pina, Pomares, Fran Cruz, Eugeni (Noguera, 71’), Tropi, Nando, Holgersson, Merentiel (Manel, 62’), Ojeda (Sito, 82’) i Javi Muñoz.

CF REUS

Santamaría, Miramón, Olmo, Iñiguez, Álex Menéndez, Tito, Gus Ledes, Juan Domínguez (Borja Fernández, 68’), Cámara (Carbia, 38’), Haro (Vaz, 75’) i Máyor.

GOLS

1-0, Ojeda (37’). 1-1, Ledes (65’).

ÀRBITRE

Moreno Aragón (col·legiat andalús). Mostrava groga als visitants Olmo (19’) i Menéndez (24’).