Diari Més

Miramón, Olmo i Íñiguez han jugat tots els minuts del Reus de Garai

La tornada d’Atienza permetrà que descansin els centrals, mentre que l’aragonès haurà d’esperar Campins

Pablo Íñiguez condueix l'esfèrica en un moment del partit de dilluns contra el Numància, la primera victòria de l'equip.

Miramón, Olmo i Íñiguez han jugat tots els minuts del Reus de GaraiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de cinc partits oficials, Aritz López Garai encara té tres homes a l’equip que han jugat tots els 450 minuts que s’han disputat fins ara. Un d’ells és el polivalent Jorge Miramón, i els altres dos són els centrals Jesús Olmo –capità de l’equip– i Pablo Íñiguez –arribat aquest estiu del planter del Vila-real. Les baixes en posicions que anaven curtes d’efectius gairebé han obligat el tècnic basc a confiar tots els minuts a tots tres jugadors. Per la seva banda, les bones actuacions d’aquest trio li han facilitat la feina a López Garai, que no s’ha vist obligat a plantejar-se opcions més arriscades.

Atienza, recuperat

La recuperació del central Pichu Atienza podria trencar aviat el monopoli d’Olmo i Íñiguez al centre de la defensa. Aquest dilluns en la victòria contra el Numància, el cordobès va entrar per primer cop en la temporada en una convocatòria oficial del CF Reus Deportiu, recuperant-se d’una lesió que el va deixar fora de l’equip també durant tota la pretemporada.

Tal com ja havia apuntat en els preliminars, en aquests cinc partits oficials Pablo Íñiguez ha demostrat que el seu fitxatge va ser un encert, fent que la baixa del que va ser l’inseparable company d’Olmo la temporada passada no fos un drama. El de Burgos ha anat agafant confiança i creixent-se, guanyant contundència i protagonisme en la sortida de la pilota. Fins i tot s’ha atrevit a fer alguna incursió en atac, i en almenys dues ocasions ha estat a punt de marcar amb remats de cap que han sortit no massa lluny de la porteria rival. En definitiva, ha mostrat a López Garai que compta amb tres centrals de nivell, i que podria ser l’estat de forma i les característiques del rival el que fes decantar el tècnic a l’hora d’escollir-ne dos.

El tècnic basc tenia a la recàmera Tito, que no és un central pur però té experiència formant al centre de la defensa. Al final no ha estat imprescindible que hi jugués, i a més el de Santa Coloma ha anat guanyant protagonisme com a pivot defensiu –posició on ningú el guanya en experiència i especialització– en un migcentre també castigat per les baixes de Carbonell, Guzzo i Vítor.

Pel que fa a Miramón, l’aragonès va jugar el primer partit com a interior, evitant que l’equip estrenés la temporada amb un centre del camp format completament per debutants. La lesió del lateral dret Campins, afectat per un trencament als isquiotibials la setmana abans del derbi contra el Nàstic, ha desplaçat Miramón a aquesta posició, on ha ofert un gran rendiment tant a nivell defensiu com ofensiu.

tracking