Diari Més

Que un gegant no espanti al Nàstic

El Cádiz, tercer i empatat a 7 punts amb el líder, rep aquesta nit a l’equip tarragoní, que té fins a sis baixes per lesió

Juan Muñiz, a la imatge contra el Lugo, podria ser titular aquesta nit.

Que un gegant no espanti al NàsticCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona necessita, ja, una victòria. No per la simple importància, que és molta, de sumar tres punts, sinó per recuperar sensacions d’una vegada per totes i per intentar demostrar que aquest no és només un equip de pretemporades, sinó que també sap guanyar partits quan s’hi juga les garrofes.

La derrota contra l’Almeria, l’empat a Reus i la golejada encaixada davant de l’Sporting de Gijón al Nou Estadi (eliminació de la Copa del Rei a banda) han motivat que les urgències hagin arribat al Nou Estadi massa aviat. Les sensacions no són bones i el clima que envolta l’equip no és l’adequat per a un projecte que compta amb un nou entrenador que ha signat per dues temporades i una plantilla que s’ha canviat de dalt a baix (la meitat de jugadors són nous).

Per tant, la victòria és necessària, tot i que des de Tarragona es vegi tant llunyana després de la pèssima imatge que va donar l’equip contra l’Sporting en el 0-4 i el fet que el rival al qual s’haurà d’enfrontar el Nàstic aquesta nit és un Cádiz que va llençat i que enguany s’ha proposat pujar, sí o sí, a la màxima categoria del futbol espanyol.

A partir de les nou de la nit, Cádiz i Nàstic mesuraran forces al Ramón de Carranza, en un enfrontament en el qual s’enfrontaran el tercer classificat, amb set punts fins ara, i el cuer de la classificació, amb un punt de nou possibles. Tot i això, els de Lluís Carreras no s’arronsaran i aniran a pels tres punts des del primer moment. Un Lluís Carreras que, per cert, ahir va parlar sobre el seu futur i sobre què pensa que passarà si l’equip no guanya. Preguntat sobre si entendria que el Consell d’Administració es pensés el seu futur en cas de mal resultat, va dir que «ho entenc tot i, en el món del futbol, s’ha d’estar preparat per a tot». Ara bé, «sí» se sent recolzat pel club. Almenys, això és el que va dir.

Centrant-se en el partit d’aquesta nit, Carreras va manifestar que l’important és «primer, recuperar-los mentalment. Avui és el dia que més cansats estan, però això no para». Sobre la necessitat de punts del Nàstic, detallava que «no sé si hi ha urgència, però hem de guanyar. Queda menys per aconseguir-ho». «Estic desitjant guanyar el primer partit, perquè després tot es veu de diferent manera», va sentenciar l’entrenador.

El Nàstic, sense els lesionats Tejera, Emaná, Pol Valentín, Abraham Minero, Jean Luc i Djetei, tornarà a utilitzar un onze molt semblant al de la Lliga. Dimitrievski, que torna de jugar amb la seva selecció, serà titular sota pals. També torna de compromís internacional Kakabadze, que serà titular en el lateral dret. L’esquerra serà per a Javi Jiménez, mentre que l’eix l’ocuparan Xavi Molina i Daisuke Suzuki.

En el centre del camp, amb Maikel Mesa i Eddy Silvestre fixes, Gaztañaga faria de pivot. A dalt, Omar Perdomo és fixe per la dreta, Juan Muñiz podria jugar per l’altra banda i Barreiro seria el «9» titular.

tracking