Diari Més

Garai estrena Copa amb l'ambició d'eliminar un candidat a l'ascens

Les lesions, que diumenge van fer caure sis jugadors de la llista, limiten les rotacions pel partit d’avui contra l’Sporting

El tècnic roig-i-negre afirma que escollirà els jugadors «en base al que crec que és millor per guanyar».

Garai estrena Copa amb l'ambició d'eliminar un candidat a l'ascensOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus Deportiu rep un clar candidat a l’ascens a Primera, l’Sporting de Gijón, en el primer partit oficial de López Garai com a entrenador a la Copa del Rei. A priori, una competició que permet repartir els minuts entre els jugadors menys habituals, per tenir activa i en forma tota la plantilla. No és el cas dels roig-i-negres, que en només tres jornades ja han fet debutar tots els jugadors de camp excepte els tres que estan lesionats des que va començar la lliga. A banda, davant tenen un rival amb un enorme potencial, contra qui necessitaran tots els factors a favor si volen superar la ronda.

«És un partit molt important en què hem de competir molt bé i escolliré en base al que crec que és millor per guanyar», va afirmar ahir el tècnic del CF Reus Deportiu, López Garai, que encara no ha decidit –o no vol revelar– com plantejarà el partit: «No sé si jugaran els no habituals, si repetiré, o si faré una barreja». El tècnic basc veu la Copa com un «torneig bonic i atractiu», i afirma que l’únic que té entre cella i cella és superar la ronda contra un rival de qui destaca el balanç de sis gols a favor i cap en contra: «És un equip molt sòlid a darrere, i molt eficaç a la davantera».

Sis jugadors es van perdre el partit de diumenge a casa de l’Oviedo (3-0) per problemes físics, i hi ha poques perspectives de recuperar-ne algun, més enllà de Miguel García, que es va perdre el partit per precaució, i que també serà dubte fins a darrera hora. A banda de Guzzo i Vítor, Campins està totalment descartat per un trencament dels isquiotibials. Carbonell, que es va torçar el turmell, està també «pràcticament descartat», en paraules del tècnic, i amb el central Atienza hi ha «molts dubtes». Ens hem de prendre l’enfrontament amb la màxima serietat i personalitat, ser competitius i intentar superar la ronda.

«Les lesions em preocupen perquè no hi ha descans per gent que té acumulació de minuts. És un problema per fer alineacions i convocatòries», afirma el tècnic basc, que emplaça els menys habituals a treure rendiment d’aquests minuts: «Els que estan disponibles, que aprofitin les oportunitats que concedeixen aquestes situacions que ningú vol, que són les lesions perquè, si ho fan bé, no els treuré de l’equip». Per complementar la convocatòria, el tècnic cridarà «un o dos» jugadors del filial on, segons afirma, sempre té un ull posat: «Si veig algú que amb les seves actuacions està trucant a la porta, segur que vindrà amb nosaltres». Els reusencs afronten l’eliminatòria, a partit únic, com una oportunitat d’oblidar-se del 3-0 de diumenge: «Hem de seguir fent les coses que fem bones, i les que no millorar-les com més aviat millor».

tracking