Diari Més

Derbi Reus-N`satic

Taules en un derbi que no quedarà pel record

Ledes avança al Reus, Mesa empata pel Nàstic i Querol priva als locals de la victòria amb un llançament de penal lamentable

Una acció de les moltes que es van viure durant el derbi.

Taules en un derbi que no quedarà pel recordOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repartiment de punts en un derbi bonic, vibrant, amb gols i amb un punt per a cadascun. La primera meitat ha estat completament local i, en aquesta, ha arribat el golàs de falta de Ledes. En el segon acte, el Nàstic ha despertat, ha igualat les forces i ha marcat gràcies a una diana de Mesa en el 58’. Dimitrievski ha aturat un penal molt mal llençat per part de David Querol.

Ha apostat López Garai per un onze semblant al de Lugo, però amb un trivot al centre del camp lleugerament diferent. Tito ha entrat, per acompanyar a Borja Fernández i a Gus Ledes. Li ha funcionat a la perfecció.

El centre del camp del CF Reus ha estat infinitament superior al d’un Nàstic que ha tornat a jugar partit en dos i que no ha pogut interpretar correctament l’enfrontament. Ni Tejera trobava el seu lloc, ni ho feia Maikel Mesa, i Xavi Molina tornava a tenir la necessitat de multiplicar-se per dos o per tres demostrant que, sense ell, les coses sempre van pitjor.

Però, possessió de pilota a banda, quan un marca un gol com el de Ledes (23’), un s’ha de deixar d’anàlisis, alineacions i coses similars. Falta escorada a la dreta, a uns 35 metres de la porteria defensada per Dimitrievski. Es prepara el centrecampista, veu avançat al porter macedoni del Nàstic, i golàs. L’Estadi Municipal es va posar de peu per celebrar el que serà, amb tota seguretat, la diana de la jornada.

Segurament, el meta del Nàstic podria haver fet alguna cosa més, però el mal per als tarragonins ja estava fet. Mentrestant, els de López Garai, a la seva. El centre del camp completament controlat, i només calia esperar alguna errada per trobar el segon gol. El descans li va anar bé als dos. Als locals per reposar una mica i als visitants per reordenar idees.

Però les coses han canviat a la segona meitat. El Nàstic ha pres la determinació d’ordenar-se una mica i anar pel partit. I ha trobat el premi del gol als tretze minuts després de la represa. Ha estat poc després de l’entrada d’Stephane Emaná, que ha ajudat a millorar en la pressió.

Maikel Mesa ha aprofitat el refús d’un córner per, en el 58’, afusellar Edgar Badia amb cama dreta. El duel ha entrat a partir d’aquest moment en un estat de bogeria que gairebé motiva el segon gol del CF Reus. Quatre minuts després de l’empat, a Cámara se li ha fet de nit i, després de quedar-se sol davant de Dimitrievski, ha decidit malament i només ha pogut treure de profit un córner que no ha acabat en res.

Ha començat el ball de canvis, amb les entrades d’Edgar Hernández i de Juan Domínguez al Reus, i de Juan Muñiz al Nàstic. Seguia el Nàstic més incisiu en atac, però el Reus no perdia en cap moment el seu ordre.

L’últim cartutx de López Garai era David Querol, que, com sempre, ha revolucionat el partit. Ha provocat una falta indirecta en el 79’ que gairebé marca Edgar Hernández. El Reus ha continuat endavant i Ricardo Vaz, en una brillant acció personal amb dues ruletes incloses ha provocat que Perone li fes penal.

Amb Querol sempre passen coses i, també, com les que han succeït en el llançament del penal. Es prepara el davanter per llançar-lo, fa una aturada abans de fer-ho, i impacta, llençant la pilota a les mans de Dimitrievski. La moral del Nàstic s’ha incrementat, però el Reus no s’ha rendit, i ha continuat endavant.

Uche ha estat l’última carta de Carreras, qui ha tret del camp a Tejera per acabar jugant amb dos puntes, el mateix Uche i Emaná. Però el marcador no s’ha mogut més.

FITXA TÈCNICA

CF REUS

Edgar Badia, Miramón, Olmo, Pablo Íñiguez, Tito, Gus Ledes, Borja Fernández (Juan Domínguez, 68’), Ricardo Vaz, Máyor (Edgar Hernández, 60’) i Cámara (Querol, 75’).

NÀSTIC

Dimitrievski, Kakabadze, Suzuki, Perone, Javi Jiménez, Xavi Molina, Sergio Tejera (Uche, 83’), Maikel Mesa, Omar Perdomo, Manu Barreiro (Stephane Emaná, 55’) i Juan Delgado (Juan Muñiz, 65’).

GOLS

1-0, Gus Ledes (23’); 1-1, Maikel Mesa (58’).

ÀRBITRE

Guillermo Cuadra Fernández. Va mostrar la targeta groga al local Ricardo Vaz; i als visitants Suzuki i Juan Muñiz

INCIDÈNCIES

L’Estadi Municipal va acollir 4.239 espectadors

tracking