Diari Més

Duel d'estrenes a les banquetes

El Reus-Nàstic serà el primer partit oficial de López Garai com a tècnic al Municipal, mentre que Carreras el visita per primer cop

Lluís Carreras i Aritz López Garai, cara a cara, en la roda de premsa conjunta celebrada a l'Estadi Municipal de Reus.

Duel d'estrenes a les banquetesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El de diumenge a l’Estadi Municipal del Reus –20.30 h– serà un derbi de primeres vegades pels amos de les banquetes dels dos equips. Pel que fa a Aritz López Garai, no només serà el primer com a entrenador –la temporada passada en va guanyar dos com a jugador–, sinó l’estrena en partit oficial com a tècnic al feu roig-i-negre. En el cas de Lluís Carreras, serà també la primera vegada que visita el camp reusenc, que aquest migdia presentava alguns símptomes d’estar afectat per un fong aparegut per les altres temperatures. «Queda molt per diumenge, esperem que estigui perfecte aquell dia», ha desitjat López Garai en aquest sentit.

Lluís Carreras avisa que el derbi «no es pot encarar com un partit més, sabent la rivalitat que hi ha a l’entorn, i entre els clubs i els jugadors. S’ha d’afrontar com un partit especial amb uns condicionants que em guardaré pels meus jugadors». Per la seva banda, López Garai defineix aquest enfrontament com «un partit bonic per a tothom, sobretot pels espectadors de les dues ciutats». «Tots els derbis tenen un matís especial, i aquest no és una excepció. Ens queden uns dies per preparar els nois per enfrontar-se de tu a tu a un gran rival com és el Nàstic», afegeix el tècnic basc, que no vol aprofitar el fet de tenir menys temps per preparar-lo per adoptar un paper de víctima: «No em preocupa el tema físic. Això acaba de començar, i tenir un dia més o menys no canvia res».

Els roig-i-negres van tornar dimarts de Lugo amb un punt al sarró i carregats de bones sensacions, mentre que els grana volen reivindicar-se després d’una derrota en l’estrena a casa. Carreras vol que els seus homes afrontin el partit oblidant-se del de diumenge passat: «Avui els deia als meus jugadors, que no condiciona mai el resultat previ pel partit que has d’afrontar a continuació. Són partits diferents, amb condicions i llocs diferents. Crec que ens mereixíem els tres punts per ocasions o per cops, com dirien a la boxa, però el que guanya és el que té més encert».

Pel que fa als jugadors disponibles, el tècnic reusenc descarta «pràcticament» Vítor Silva per aquest enfrontament, però és optimista amb l’extrem David Querol i el central Atienza: «Crec que arribaran, però és molt important no forçar-los».

Pel que fa als nous migcentres incorporats aquesta setmana –Jon Gaztañaga és oficialment grana des de dimarts, i Juan Domínguez roig-i-negre des d’ahir–, els entrenadors afirmen que podrien utilitzar-los en l’onze inicial de diumenge. «És apte, està en condicions i a disposició», ha afirmat Carreras sobre el seu nou reforç mentre que López Garai ha declarat que Domínguez «ve d’entrenar i competir a nivell grupal i, per tant, té les mateixes opcions que la resta».

Pel que fa a les respectives aficions, els entrenadors els demanen que animin els equips com han fet fins ara, però que ho facin amb esportivitat, i sent respectuosos amb el rival. Una cosa la tenen clara tots dos: si poguessin, canviarien el seu lloc a la banqueta per una plaça a l’onze inicial dins del terreny de joc. «El millor del futbol és jugar, sense cap mena de dubte. Entrenar és la segona cosa millor», assegura Carreras. Ho subscriu també López Garai, que fa poc més de dos mesos va canviar un rol per l’altre. Amb un partit oficial a les espatlles, el basc ja ha notat que «es pateix més, a la banda, perquè veus coses que no es veuen de dins, i són difícils de controlar».

tracking