Diari Més

Esports

Un torrenc al podi del mundial de Bike Trial

Àngel Batlle, del Club Bike Trial Costa Daurada de Torredembarra, tercer al certamen celebrat a Pujalt

El pilot de Torredembarra va fregar el segon lloc.

Un torrenc al podi mundial de Bike TrialCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àngel Batlle, del Club Bike Trial Costa Daurada de Torredembarra, va alçar-se aquest cap de setmana amb el tercer lloc en el muncial de Bike Trial que es va celebrar la setmana passada a la localitat de Pujalt, a l’Anoia.

En la segona jornada i final del mundial, Batlle va lluitar totes i cada una de les 20 zones que va recórrer fins al final, completades en gairebé 6 hores de cursa. La intensa calor que queia en aquesta zona del Penedès, el terreny complicat de les proves, i la gran quantitat de zones tècniques en què s’havia de treballar de valent van complicar la tasca del pilot. Durant la primera volta Batlle va agafar un lleuger avantatge sobre el seu rival i es va arribar a col·locar segon, però la segona volta va perdre el rèdit, que ja no va poder recuperar més.

El torrenc es va mostrar «satisfet» amb aquest tercer lloc, que ha assolit en la seva 21ena participació en un Campionat del Món, «després d’un hivern complicat sense poder entrenar». Elite 26, la categoria en què participava Àngel Batlle, va caure en mans del britànic Ben Savage. D’altra banda, en segon lloc, molt a prop de Batlle, va quedar el letó Ansis Dermaks. El millor registre de Batlle en aquestes 21 participacions mundials el va assolir l’any 2010, quan es va proclamar campió.

Un altre dels pilots del Club Bike Trial Costa Daurada que va participar en l’eseveniment va ser el jove Marc Piquer. Corrent en la categoria de benjamins, Piquer no va tenir en la segona jornada del campionat, fet que el va fer acabar en desena posició aquell dia, i assolir una sisena posició final al campionat, en una classificació molt ajustada. La promesa torrenca va començar el campionat en la tercera posició.

La prova ha servit per demostrar el bon moment que viu el bike trial a Torredembarra, representat per aquesta entitat. A banda dels bons resultats assolits, l’entitat treballa en canvis i millores al parc d’entrenament que tenen a Torredembarra, que es faran efectius durant el segon semestre d’enguany.

L’entitat organitza tot un seguit d’actitivats, com ara exhibicions i demostracions de trial amb bicicleta per tot l’Estat espanyol, que ofereixen per festes patronals, o per amenitzar qualsevol esdeveniment esportiu o cultural. En aquest marc, també ofereixen tallers i classes magistrals perquè els nens es puguin iniciar en aquesta disciplina esportiva. Les seves exhibicions han amenitzat en ocasions programes de televisió d’entreteniment. D’altra banda, també ofereixen sortides guiades per la zona amb un terreny assequible per a famílies i persones amb un nivell principiant, així com rutes complicades amb trialeres i molta tècnica. Un altre dels serveis és el de tecnificació per a grups, sobretot de BTT, on mostren la tècnica per agafar eficiència i seguretat amb la bicicleta. Les escoles també són un dels seus àmbits d’actuació.

Un moment de l'actuació d'Àngel Batlle al mundial de Pujalt.

Un torrenc al podi mundial de Bike TrialCedida

tracking