Diari Més

L'hora de la veritat pel Reus d'Aritz

El tècnic s’endú a Lugo el punta Máyor, que va rebre un cop al peu contra el Girona, i deixa a Reus Querol, amb molèsties al genoll

Els roig-i-negres, pujant a l'autobús de camí cap al vol que els ha portat a Lugo per iniciar la lliga.

L'hora de la veritat pel Reus d'AritzOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha arribat l’hora de la veritat pel CF Reus Deportiu d’Aritz López Garai, que s’estrenarà en partit oficial aquest vespre (20 h) a Anxo Carro, el bastió del Lugo. Per primer cop, el tècnic basc es jugarà els punts del seu equip dirigint-lo des de la banqueta, i no des del centre del camp roig-i-negre. López Garai s’ha endut a Galícia els vuit fitxatges de l’estiu (el porter Santamaría, els defensors Íñiguez i Álex Menéndez; els migcampistes Tito, Gus Ledes, Álex Carbonell i Borja Fernández; i l’extrem Juan Cámara). També hi serà el davanter centre Máyor, que fins a l’últim instant estarà pendent de si s’ha recuperat al cent per cent del fort cop que va rebre al peu esquerre.

L’extrem esquerre David Querol finalment s’ha quedat a Reus, ja que no ha pogut superar a temps dels problemes al genoll que van començar als últims minuts del test de pretemporada contra el Cornellà. La llista de baixes la completen els migcampistes Guzzo –que no estarà disponible fins la segona volta–, Vítor Silva –amb molèsties al genoll– i el central Pichu Atienza, que ja es troba a la recta final de la seva recuperació.

El porter Edgar Badia i el central Olmo són els únics que semblen tenir un lloc assegurat en l’onze inicial roig-i-negre. Íñiguez es perfila com la parella d’Olmo al centre de la defensa, tot i que també ho podria ser el migcentre defensiu Tito, ja que en els darrers partits López Garai l’ha provat en aquesta posició que no li és desconeguda. Ell o Gus Ledes tancaran una medul·lar que es preveu formada per jugadors nous.

Les dues posicions per davant del pivot se les repartirien entre Ledes, Carbonell, Borja Fernández o el polivalent Miramón, que també podria formar com a lateral dret, una posició on Campins trepitja fort. La banda esquerra l’ocuparan probablement dues incorporacions de nivell que han demostrat estar preparades per debutar com a roig-i-negres: Álex Menéndez darrere i Juan Cámara davant. L’extrem dret, posició molt cobejada, podria recaure en Fran Carbia, Vaz o David Haro, mentre que a la punta de l’atac probablement sortirà Edgar Hernández d’inici per deixar uns minuts finals a Máyor.

El Lugo també té nou tècnic

A la banqueta de l’equip local hi serà Francisco, el nou entrenador del Lugo que, igual com López Garai, s’estrenarà oficialment al partit d’avui. Francisco substitueix Luis César, també ex tècnic del Nàstic, que aquesta temporada entrena el Valladolid. Els gallecs mantenen la seva filosofia centrada en el toc de pilota, però en aquesta temporada el nou entrenador ha fet ènfasi en dues de les seves voluntats: l’equilibri –és a dir, que tractar bé l’esfèrica no tingui efectes col·laterals a la defensa– i l’aposta per una pressió intensa en la sortida de pilota de l’equip rival.

El central català Ignasi Miquel, teòric titular, serà baixa perquè arrossega una sanció de la temporada anterior. Josete serà dubte fins al darrer moment, cosa que pot obligar a desplaçar el lateral Kravets al centre de la defensa. A banda de Miquel, Adrià Carmona i Carlos Pita són les altres baixes segures.

Serà el primer cop que el CF Reus juga amb una equipació completament taronja, inspirada en la primera del BIT FC, el club xinès del qual el CF Reus n’és l’accionista principal. El club l’ha presentada amb el lema «Orange is the new Red Black», inspirat en la coneguda sèrie americana.

tracking