Diari Més

Windsurf

La campiona mundial de windsurf a Salou, sense patrocinadors per haver estat mare

Blanca Manchón va imposar-se a la prova del mundial que es va celebrar a Salou a principis de juliol pagant-se el viatge ella mateixa

La sevillana navegant a Cádiz.

Blanca Manchón, sense patrocinadors per ser mare després de guanyar a SalouTawitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Blanca Manchón és una 'windsurfista' de Sevilla que a principis del mes de juliol va guanyar la prova del Campionat del Món que es va disputar a Salou. Ho va fer, però, pagant el viatge fins a la costa daurada de la seva butxaca i amb una vela que li van deixar. I és que Manchón, tal com publica El Confidencial, va perdre tots els patrocinadors l'any passat, quan va anunciar que seria mare. Ara, set mesos després d'haver donat a llum, i amb aquest Campionat del Món sota el braç -és la sisena vegada que es proclama campiona del món-, encara no té patrocinadors per anar, al setembre, a classificar-se per a les olimpíades de Tòquio 2020 i aconseguir la seva beca.

Segons explica la sevillana, va informar de l'embaràs als seus patrocinadors tan bon punt en va tenir notícia, i «suposadament els va semblar bé». Tot i això, aquests no van renovar el contracte que tenien amb Manchón «o directament van desaparèixer», segons explica la jove a El Confidencial. «Estic molt agraïda perquè en els últims sis o set anys aquests patrocinadors han estat la meva principal font d'ingressos, però de sobte em vaig quedar tirada i vaig haver de començar de zero». Blanca Manchón va deixar de tenir ajuda econòmica als vuit mesos d'haver-se quedat embarassada. «Per a moltes esportistes d'elit, que no era el meu cas, hi ha clàusules d'embaràs, si et quedes en estat directament es rescindeix el teu contracte, perquè les empreses creuen que després d'haver donat a llum no rendiras igual». «No culpo a ningú però és molt injust», conclou Manchón.

Manchón es va presentar, dotze setmanes després d'haver tingut el nadó, a les proves de selecció pel seu compte i va aconseguir classificar-se. Explica que si s'hagués pres un any sabàtic, hauria perdut la posició al rànquing i no hauria pogut competir. Uns cinc mesos després d'haver tingut el nadó, Manchón va començar a entrenar amb normalitat, i després de viatjar a Vietnamen per una competició a principis de juny, va arribar a Salou amb l'ajuda econòmica del seus pares. «A través d'un amic em van deixar una de les millors veles. Havia d'aconseguir la meva plaça, sabia que havia de sortir a guanyar, era el meu objectiu», assegura. Va dominar en tot moment el campionat, i va aconseguir la victòria.

El Windsurf es va declarar olímpicde nou per als Jocs de Riu 2016, i Blanca Manchón va veure llavors la seva oportunitat per poder participar als jocs de Tòquio 2020.De moment, la sevillana segueix sense tenir res oficial. Està rebent molts missatges de suport, però segueix sense patrocini. Segons explica, és ella la que segueix tocant portes. Ha rebut algun correu d'empreses, però no té res tancat, i li urgeix perquè al setembre had'estar a Japó pel campionat del món de windsurf de la modalitat olímpica, RSX, el pas previ per tenir plaça pels Jocs Olímpics, i no es pot costejar el viatge de la seva butxaca perquè és massa car.

tracking