Diari Més

La 34a Volta al Baix Aragó passarà per primera vegada per la Terra Alta

L'organització ha preparat una etapa reina entre les localitats de Gandesa i Horta de Sant Joan

Imatge d'arxiu de l'edició de l'any passat de la Volta.

La 34a Volta al Baix Aragó passarà per primera vegada per la Terra AltaClub Ciclista Caspolino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XXXIV Volta Internacional al Baix Aragó per a cadets viurà per primera vegada en la seva història una etapa fora de la Comunitat aragonesa i ho farà visitant la Terra Alta amb la jornada reina entre les localitats de Gandesa i Horta de Sant Joan.

La carrera, que organitza el Club Ciclista Caspolino, que es disputarà entre el 4 i el 8 d'agost, ha tornat a penjar el cartell de complet amb una participació que una edició més arribarà al límit dels 200 participants, 20 d'ells dones, i amb una trentena de corredors com reserva en el cas que es produeixi una baixa d'última hora.

La diputada provincial Pilar Mustieles; l'alcalde de Casp, Jesús Senante; el president de la Federació Aragonesa de Ciclisme, Luis Marquina, i el representant del CC Caspolino José Garcés han presentat avui a Saragossa aquesta trentena quarta edició, que arrencarà el divendres 4 d'agost a Maella (Saragossa).

Un total de 29 equips, amb un límit màxim de 8 ciclistes, s'alinearan en la sortida de Maella, entre els quals hi haurà a més de formacions d'una dotzena de comunitats autònomes, dos conjunts belgues, els ciclistes dels quals s'han imposat en les dues últimes edicions, i altres dos francesos.

Un dels equips procedent de Catalunya estarà format íntegrament per dones, mentre que la resta de fèmines ho faran en formacions mixtes.

En l'organització de la prova, que compta amb un pressupost aproximat de 20.000 euros, haurà més de seixanta voluntaris treballant en un esdeveniment en el qual a més dels dos centenars de ciclistes reuneix a més de 700 persones que fan que Casp i els seus voltants estiguin plens.

La primera etapa amb sortida i arribada a Maella serà la tradicional contrarellotge de 2,2 quilòmetres; el dissabte 5 d'agost es disputarà la segona etapa entre les localitats saragossanes de Faió i Chiprana amb 60 quilòmetres i les ascensions als ports de Mequinensa, Valcomuna i Plana del Pilón.

La tercera jornada, diumenge 6, catalogada com reina, tindrà un recorregut de 57 quilòmetres entre Gandesa i Horta de Sant Joan, en els que s'ascendiran els alts de Bot i Gandesa, encara que després d'aquest últim els últims 20 quilòmetres seran en constant pujada per finalitzar en alt a l'avinguda Generalitat d'Horta.

Després d'un dia de descans, el dilluns 7 d'agost, per complir la reglamentació de la categoria, dimarts dia 8 conclourà la prova amb l'etapa entre Nonasp i Casp, de 63 quilòmetres, amb l'ascensió als alts del Tosal, la Gralla i Valcomuna, per finalitzar amb tres voltes a un circuit semiurbà.

Entre els vencedors que figuren en el palmarès de la prova caspolina destaca, entre d'altres, la presència del murcià Luis León Sánchez (Astana) i el valencià Rafael Valls (Lotto Soudal), i els professionals aragonesos ja retirats Fernando Escartín, Jorge García i Víctor Hernández, a més del murcià José Joaquín Rojas (Movistar) en la classificació de la muntanya.

Els triomfs internacionals en la carrera baixaragonesa són els que van aconseguir el 2015 i 2016 els belgues Jarne van de Paar i Davide Bomboi, que es van unir en el palmarès al qual va aconseguir en la sisena edició l'argentí Rubén Pegorín.

A més, està serà la cinquena vegada que es disputarà classificació general en la categoria femenina, en la que fins al moment les vencedores han estat: Cristina Soler, Sandra Alonso, Mónica Varas i Ariadna Nevado.

tracking