Diari Més

El CF Reus presenta un pla per ampliar l'estadi fins als 16.000 espectadors

El club entrega a la LFP un projecte amb una primera fase d’obres per l’estiu vinent que preveu dotar-lo de 6.700 places

Els seients de l'Estadi Municipal de Reus ja estan numerats, tal com demana la normativa de la LFP.

El CF Reus presenta un pla per ampliar l'estadi fins als 16.000 espectadorsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 16.000 espectadors. Aquesta és la capacitat total que tindria l’Estadi Municipal després que finalitzés el projecte d’ampliació que el CF Reus preveu executar durant els propers anys. Així ho ha manifestat el màxim accionista del club, Joan Oliver, en una entrevista concedida recentment a la cadena SER. La junta directiva roig-i-negra ja ha presentat a la Lliga de Futbol Professional (LFP) aquest pla, segons el qual es preveu que durant l’estiu que ve comencin les obres d’una primera fase que convertiria el municipal, que ara pot allotjar 4.200 seguidors, en un estadi de 6.700 places. La mesura adaptaria la capacitat de l’estadi al mínim requerit per la LFP pels equips que militen a la Segona Divisió, que és de 6.000 espectadors.

La cessió de l’estadi

Abans de poder executar aquest projecte, el CF Reus necessita fer-se amb la titularitat de l’Estadi Municipal, que a hores d’ara encara és en mans de l’Ajuntament. El passat mes de març el consistori va obrir a licitació pública la concessió de l’estadi per un període de 25 anys i un preu total de 6 milions d’euros, en un contracte que podia prorrogar-se fins a 50 més. La licitació va ser aturada a l’espera d’analitzar les al·legacions d’entitats com el grup municipal de la CUP. Entre altres coses, els anticapitalistes afirmen que, per llei, les inversions realitzades a l’Estadi per part de la Diputació en motiu dels Jocs del Mediterrani no poden tenir un ús privatiu abans del 2021.

«La cessió està en mans de l’Ajuntament, que és ara qui marca el ritme. Per la nostra part, nosaltres estem disposats a presentar una oferta, que tenim preparada i al calaix», afirma en aquest sentit Oliver. A banda de l’ampliació, la lliga també obliga el club a executar una sèrie de reformes per millorar els accessos a l’estadi, com ara instal·lar torns mecànics a les entrades. En aquest sentit, Oliver afirma que el club té «un acord provisional amb l’Ajuntament que ens permet anar fent totes les obres imprescindibles perquè l’estadi reuneixi tots els requisits que exigeix la lliga i la llei».

El contracte de licitació que s’està revisant contempla que l’Ajuntament de Reus seguirà sent el propietari de l’estadi, tot i la concessió del seu ús. També obliga a que qui es quedi la cessió tingui el compromís d’executar totes les millores per adaptar-lo a la LFP: ampliar l’aforament fins als 6.000 espectadors, construir quatre vestidors més, una unitat de control policial, i fer el tancament perimetral de tota la finca. Un 95% dels 6 milions de cànon es poden abonar a través d’inversions a les instal·lacions. Aquesta última clàusula ha aixecat les crítiques de la CUP, que demana que es retiri en considerar que aquesta possible reducció de gairebé tot el cànon entra en contradicció amb l’interès públic i resulta lesiu per als interessos municipals. En tot cas, el CF Reus no podria incloure-hi les reformes fetes fins ara.

tracking