Diari Més

Valentín, a punt de signar pel Deportivo

El lateral dret del Nàstic ha despertat l’interès d’equips de Primera Divisió, i els gallecs són els que més han insistit en ell

Gerard Valentín és una fletxa per la banda dreta de la defensa, i ara ho comprovaran també a Primera Divisió.

Valentín, a punt de signar pel DeportivoCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard Valentín té un peu i mig al Deportivo de la Corunya. Tal com va avançar el Diari Més, el lateral del Nàstic estava molt a prop d’abandonar el club, i pocs dies han passat perquè l’acord entre els gallecs i els tarragonins sigui gairebé total. Quan Deportivo i Nàstic donin el vistiplau final, Valentín farà les maletes i marxarà cap al seu futur equip, que milita a la Primera Divisió.

De fet, no està previst que el lateral dret comenci la pretemporada amb el Nàstic, ja que el fitxatge per l’entitat gallega és pràcticament imminent. En les properes hores ambdós clubs podrien anunciar un acord molt beneficiós per al Nàstic, i també profitós per als gallecs, que veuen en el jove lateral gironí un dels principals valors nacionals en una demarcació que, precisament, no abunda d’efectius de qualitat al nostre país.

Gerard Valentín és un futbolista que, quan ha gaudit de la continuïtat que vol tot jugador, ha estat sempre dels millors del seu equip. Profunditat per banda, velocitat i capacitat de sorpresa són potser les tres millors virtuts d’un futbolista que s’ha emportat molts aplaudiments del Nou Estadi durant la seva estada a Tarragona. Potser encara ha de millorar en dues facetes, com són la precisió en les centrades i en mirar enrere quan puja ja que, en moltes ocasions, descuida la seva banda i obliga al pivot defensiu o al central dret a multiplicar-se per evitar accions de perill.

Valentín, tot i que és un lateral dret nat, al Nàstic també ha jugat com a extrem quan els partits ho han requerit. La seva capacitat d’arribada a la línia de fons el converteix en un dels jugadors més sucosos per a un equip de Primera Divisió que busqui una opció assequible i rendible per al carril dret de la seva defensa.

Aquest 28 de juliol el gironí farà 24 anys, l’edat perfecta per realitzar el salt a la màxima categoria del futbol espanyol. Valentín va fitxar pel Nàstic la temporada 2014-15, procedent de l’Olot, on havia jugat 24 partits a Segona B, amb tan sols 20 anys. També a la categoria de bronze, en la seva primera campanya amb el Nàstic Valentín va disputar 22 enfrontaments. A la següent, ja a Segona A, només van ser 12 partits, 10 com a titular. Això, sempre va estar motivat per les maleïdes lesions musculars de les quals mai i ha acabat de fer net el jove lateral.

Aquesta passada campanya va ser la de la consolidació de Gerard Valentín. 33 enfrontaments disputats a Segona Divisió A, dels quals 29 com a titular i 4 de suplent. Un total de 2.480 minuts i cinc cartolines grogues, a banda d’una vermella.

Alberto Benito i Calavera

La fuga de laterals drets del Nàstic ha estat constant en els darrers anys. Alguns dels millors carrilers drets que hi ha ara al futbol espanyol han passat pel club tarragoní. Alberto Benito, ara al Saragossa fitxat del CF Reus, va marxar del Nàstic a l’Sporting B, on no va poder quallar. Ara, però, és un dels millors del territori nacional. Jordi Calavera, fitxat per l’Eibar la campanya passada, ha quallat un curs espectacular al Lugo.

tracking