Diari Més

Ike Uche no marxarà del Nàstic fins que no es resolgui el seu contracte

La vinculació amb el davanter acabava aquest 30 de juny, però tenia una temporada més per objectius, que s’ha de negociar

Uche, després de marcar un dels dos gols contra el Girona al Nou Estadi.

Ike Uche no marxarà del Nàstic fins que no es resolgui el seu contracteCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ike Uche no apareix en el llistat de baixes que va aportar aquest dimecres del Gimnàstic de Tarragona. I no se’l pot apreciar, per un motiu molt senzill. I és que el davanter nigerià va arribar al Nàstic l’estiu passat amb un contracte on hi figurava una temporada més una altra d’opcional.

En aquests contractes tan moderns que ara redacten gairebé tots els clubs, sempre hi ha campanyes opcionals en funció d’objectius, primes i premis per gairebé posar-se les botes i compensacions que es poden arribar a cobrar sense arribar a disputar cap minut. Doncs el contracte d’Uche estipula una clàusula segons la qual el punta podia seguir al Nàstic fins el 30 de juny del 2018 si es donaven certs condicionants.

No serà pel seu rendiment (exceptuant les tres darreres jornades, on el punta va ser determinant per a la salvació del seu equip), ja que si únicament s’hagués de mesurar el que ha donat un futbolista de la talla d’Uche al Nàstic no caldria ni pensar-se la seva continuïtat. No ha estat el futbolista referència pel Nàstic, pel motiu que fos. Si tenia una lesió a la costella, ningú en va informar, i el seu rendiment ha estat molt per sota de l’esperat.

El club no compta amb ell, i així li ha fet saber. Ara, només manca que arribin a un acord econòmic perquè aquesta temporada opcional quedi anul·lada i el futbolista pugui buscar-se la vida per una altra banda. Una vegada es produeixin aquestes situacions, el club anunciarà que Uche tampoc continua al Nàstic, una notícia que no sorprendrà a ningú, ja que no era dels futbolistes amb els quals, ni tan sols, hi havia dubtes.

El club grana entén que Manu Barreiro ha de tenir un competidor i alhora un company a la davantera que pugui oferir un rendiment molt més alt i que sigui capaç de tornar a animar a una afició que està molt decebuda després de la poca capacitat golejadora que va demostrar el seu equip durant la temporada recentment finalitzada.

Perone també en tenia

L’altre futbolista que tenia un contracte similar al d’Uche és Bruno Perone. En el cas del central brasiler, el Diari Més ja va informar en la seva edició d’ahir que el jugador seguirà perquè el seu rendiment durant la segona meitat de la temporada ha estat l’esperat. O, fins i tot, per damunt de les expectatives que s’havien generat envers ell.

En el comunicat emès ahir, el Nàstic va informar el que ja s’esperava. Luismi i Lévy Madinda no continuen després de tornar als seus respectius clubs després de complir la cessió a Tarragona. Luismi, en principi, es quedarà al Valladolid, mentre que Madinda només va passar per Vigo a recollir les seves coses i marxar cap a Grècia, a l’Asteras Tripolis, on ha signat un contracte per tres temporades. També era conegut que Manolo Martínez no seguiria perquè ha decidit penjar les botes i posar punt final a la seva etapa com a professional. El lateral Mousa Bandeh, que tornava de la seva cessió al Badalona, tampoc continuar al Nàstic, ja que el seu destí és el Lleida Esportiu.

La resta de jugadors que no segueixen són Iago Bouzón, José Carlos, Miguel Ángel Cordero, Ferran Giner i Achille Emaná

tracking