Diari Més

El CF Reus va ser l'equip amb menor diferència de punts entre casa i fora

El conjunt roig-i-negre va aconseguir sumar 30 punts davant de la seva afició i 25 lluny de la capital del Baix Camp

Haro, durant un partit.

El CF Reus va ser l'equip amb menor diferència de punts entre casa i foraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gran temporada del CF Reus, recentment finalitzada, va comptar amb números molt bons. 55 punts en el seu primer curs a la categoria de plata són una bona renda per tenir en compte en un futur. En una categoria tan igualada com la Segona Divisió A, tot és positiu sempre que s’aconsegueixi la salvació en un club que hi arribava com a nouvingut i que tenia ganes de seguir a la professionalitat.

El CF Reus no va ser, precisament, el millor equip a casa, però ho va compensar esdevenint un dels millors conjunts lluny del seu terreny. Per això, es va convertir en l’equip dels 22 en competició que va ser capaç d’assolir la menor diferència de punts casa-fora. O sigui, que de totes les esquadres que van competir durant la temporada recentment finalitzada, va ser la que menys va notar la diferència quan va jugar davant dels seus i quan ho va fer lluny de l’Estadi Municipal de Reus.

Dels 55 punts que va assolir el CF Reus en la temporada 2016-17, 30 van ser a casa, mentre que un total de 25 els va sumar fora de la ciutat reusenca. O sigui, que va sumar cinc punts més a casa que a fora. En aquest sentit, és l’equip que més igualtat va presentar en aquesta estadística. El van seguir un conjunt que ara ha baixat a la Segona Divisió B, com és l’UCAM Múrcia, que amb els seus 27 punts a casa i 21 fora en va sumar 48, insuficients per mantenir-se a la categoria. Per tant, +6 per part dels murcians en aquesta curiosa classificació.

El tercer que menys diferència ha vist durant la temporada entre punts a casa i punts fora és l’Elx, amb 25 al Martínez Valero i 18 fora de casa, amb un diferencial de +7.

Una de les circumstàncies que més es va discutir durant la temporada dels de Natxo González va ser la poca capacitat de guanyar partits a casa, sobretot a la segona volta. Però, com s’ha acabat veient al llarg de la campanya, el CF Reus ha pogut complir amb escreix quan ha jugat fora del seu estadi, i aquesta ha estat una circumstància que els ha ajudat a continuar un curs més a la Segona Divisió A.

Almeria i Oviedo

A l’altra cara de la moneda, apareixen l’Almeria i l’Oviedo. Aquests dos equips van ser els que més diferència van protagonitzar entre punts sumats a terreny propi i els aconseguits fora. Els dos, tenen un diferencial de +27. Els andalusos, que es van salvar en la darrera jornada de Lliga després de guanyar al CF Reus, van poder sumar 39 punts a casa, una xifra absolutament increïble, pels 12 fora de casa, uns números realment dolents. Per la seva banda, l’Oviedo, amb els seus 44 punts a casa i els 17 fora, va acabar amb les mateixes xifres que el quadre andalús.

En tercera posició, hi apareix el Llevant, amb un diferencial de +24, empatat amb el Getafe. Els valencians van sumar 54 punts davant de la seva pròpia afició, pels 30 assolits fora, pels 46-22 dels madrilenys.

tracking