Diari Més

El Nàstic pot complir amb el somni de Jon Errasti de tornar a Espanya

El centrecampista de 29 anys acaba contracte amb l’Spezia de la Sèrie B italiana i veuria amb bons ulls jugar a Tarragona

Jon Errasti, durant la seva etapa amb l'Eibar.

El Nàstic pot complir amb el somni de Jon Errasti de tornar a EspanyaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jon Errasti podria ser una opció molt interessant pel centre del camp del Gimnàstic de Tarragona. Aquest migcampista de 29 anys ha militat les darreres dues temporades a l’Spezia italià, a la Sèrie B (l’equivalent a la Segona Divisió espanyola), i creu que la seva aventura a l’estranger ha arribat al seu final. El seu representant li està buscant un equip adient per a ell, i ho està fent a Segona A, categoria on té cartell i no li mancaran ofertes. Nàstic, Valladolid o Almeria podrien ser tres de les destinacions del futbolista, que ha estat ofert a tots tres conjunts. Els tres equips van coixos de centrecampistes i, en el cas del Nàstic, aquest jugador li vindria molt bé per a una temporada nova en la qual gran part de l’acció sobre la gespa passarà pel centre del camp.

Aquest futbolista no és, precisament, un desconegut a la Lliga Espanyola. Errasti va jugar a l’Eibar la temporada 2012-13, aconseguint dos ascensos de forma consecutiva, fins arribar a la Primera Divisió la campanya 2014-15. Amb 26 anys, el futbolista de Guipúscoa va disputar 25 enfrontaments a la màxima categoria del futbol espanyol, 19 d’ells com a titular. En la següent campanya, no va arribar ni començar, i el 31 d’agost del 2015, a punt de tancar el mercat, va decidir marxar a territori italià.

Errasti, que es va formar a les categories inferiors de la Reial Societat i que hi va jugar tres temporades al filial, no va ser empès a marxar de l’Eibar, sinó que va decidir abandonar-lo per voluntat pròpia. Ell veia que no tindria minuts, i va decidir marxar a Itàlia. Va signar per dues temporades i, després de ser molt protagonista en la primera, ha anat perdent pes i, aquesta campanya, ha disputat únicament 18 enfrontaments amb els italians.

El centre del camp del Nàstic no està, precisament, sobrat d’efectius. Lévy Madinda va tornar de la seva cessió al Celta i ha decidit prendre un altre camí molt diferent al de tornar a Tarragona. De fet, la segona temporada al Nàstic del gabonès, aquesta 2016-17, no va ser precisament com per pensar-se en fer-li una oferta per seguir. Luismi, que sí va ser completament determinant en la permanència del Nàstic, també ha tornat al seu club d’origen, un Valladolid que, en principi, compta amb ell, encara que dependrà del que decideixi el seu nou entrenador, Luis César.

Per tant, queden només dos futbolistes que serien centrecampistes nats, més altres dos que es podrien catalogar tant de centrecampistes, com interiors o extrems. Els dos primers són Wilfred Zahibo i Sergio Tejera i, els altres dos, Juan Muñiz i Lobato. A Zahibo el club se’l volia treure del damunt en el mercat d’hivern, a Tejera el volen diversos equips i els altres dos no tenen la seva continuïtat assegurada. De centrecampistes en vindran, això segur, i no seria descartable ni una mala opció Jon Errasti.

tracking