Carles Juncosa s'emporta la 55a edició de la Volta a la província de Tarragona

Al guanyador final  li van acompanyar en el pòdium de la general de la prova, Rafael Pérez (AC Hotels) i Germán Mortes (Ginestar)

El moment de la sortida de l'última etapa de la tradicional prova.

Carles Juncosa s'emporta la 55a edició de la Volta a la província de TarragonaOlívia Molet

Carles Juncosa (Ciutat de Reus Lizarrán) es va proclamar ahir guanyador absolut de la 55a edició de la Volta Ciclista a la província de Tarragona de categoria màster amb un temps total de 4 hores 40 minuts i 20 segons. Juncosa s’ha fet amb la primera plaça de pòdium en la tercera i última etapa, amb sortida i arribada a Reus, en creuar la línia d’arribada amb el guanyador parcial d’etapa, David Fernández (Miami Platja), amb un temps de 2 h18 m i 24 s.

El podi final d’aquesta edició de la tradicional prova ciclista l´han completat Rafael Pérez (AC Hotels), a 20 segons del maillot groc, i Germán Mortes (Ginestar), a 30.

La jornada que havia de decidir el guanyador d’aquesta edició de la Volta no ha decebut ningú, resultant veritablement espectacular. Els 84 km de distància de l’etapa van resultar una delícia, especialment quan el gran grup va deixar enrere Alcover i va enfilar el camí cap a la Mussara passant per la població de l’Albiol. Fins a aquest moment, una fugida de deu corredors que va arribar a comptar amb un minut d’avantatge amb 40 km disputats. Però on es va veure el millor ciclisme del dia va ser en la pujada a l’Albiol i, sobretot, en la baixada cap a meta, on Carles Juncosa es va convertir en un llampec que li va acabar donant el triomf.

Precisament en la pujada al Coll de la Creu, de primera categoria de l’Albiol va ser on es va cuinar la victòria final. Rafael Pérez (AC Hotels), David Fernández (Miami Platja) i Germán Mortes (Ginestar) es van escapar a peu de port i van anar pujant a un ritme que va dinamitar en mil bocins el grup. Ells tres, per aquest ordre, van coronar a l’Albiol, poc després varen unir-se a aquest trio Carles Juncosa i Josep Oriola (RCB Motor Begues).

Els cinc van baixar fins a Vilaplana a una velocitat tremenda, tot i que Oriola va anar quedant-se de mica en mica. Juncosa, el millor situat per al triomf general, es va encarregar de tirar a mort del ja quartet, comptant amb la inestimable col·laboració de Fernández. La seva empenta els va portar a les portes de Reus amb més d’un minut d’avantatge, diferència que van mantenir per plantar-se a la línia d’arribada, situada a l’Avinguda Prat de la Riba. Allà, Juncosa va agrair la gran tasca de Fernández no disputant l’esprint final, mentre que Pérez va fer tercer i Mortes va acabar quart.

Adolfo García (Bicis Esteve), que va acabar dissabte com a primer després de les etapes de l’Hospitalet de l’Infant i la Pobla de Mafumet, no va poder aguantar el ritme de carrera i va acabar entrant a 8’19 del guanyador.

Per equips, en aquesta edició de la prova, s’ha imposat el Cycling No Limits; el mallot verd de la regularitat Rocauto ha estat per al mateix Juncosa; el líder de la muntanya Autolica ha acabat sent Rafael Pérez; el campió de les metes volants Satem ha estat Ricard de Miguel (Montbike); el jersei dels esprints especials Coca Cola se l’ha endut Magí González (Bicis Esteve); i el millor provincial Segurnou ha estat Juncosa.