Diari Més

Poliesportiu

Tarragona comptarà amb un camp d'entrenament de natació obert

Serà a la Platja Llarga i tindrà un recorregut de 9 boies a 50 metres de distància cadascuna

Els joves han pogut gaudir del circuit.

Tarragona comptarà amb un camp d'entrenament de natació obertCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Tarragona comptarà amb un camp d’entrenament de natació obert a tota la ciutadania. Aquest dimarts va quedar inaugurat, i l’objectiu que té aquest circuit és poder nedar a aigües obertes amb tota la seguretat necessària. El Club Natació Tàrraco i el Club de Vela Platja Llarga són els artífexs d’aquest projecte, que s’ubica davant de la seu de la segona entitat anomenada.

Aquest circuit s’ha batejat com El Llapis, i està composat per nou boies, a 50 metres de distància cadascuna, que dibuixen dues rectes paral·leles i que estan connectades per un triangle al seu extrem est. Cal destacar que 50 metres és el recorregut d’una piscina olímpica i que, per exemple, aquell que recorri sis boies, realitzarà una distància de 300 metres.

Tal com van destacar des dels clubs participants a l’iniciativa, la profunditat és de 2,5 a 3 metres i que, a més, la distància envers la zona rocosa és d’uns 600 metres. La seguretat és màxima, però sempre cal seguir els consells que quedaran degudament explicats i senyalitzats.

Toni Pérez Portabella, representant del Club Natació Tàrraco, va assistir a l’acte en comptes del president, Josep Maria Claver, que es va absentar per motius personals. Ell va apuntar que «els dos som clubs molt importants de la ciutat, ja que sumem entre els dos uns 3.000 socis. Aquest és un projecte obert a la ciutadania i és molt interessant perquè qualsevol persona podrà llençar-se a l’aigua i comprovar com hi ha diverses boies separades per aquests 50 metres».

Les boies

També es va mostrar molt satisfeta per aquesta inauguració la regidora d’Esports, Elisa Vedrina, qui va destacar que «aquest camp d’entrenament està cridat a ser l’epicentre de molta activitat esportiva de la ciutat».

Cada boia està senyalitzada amb un número i té pintat un animal marí del litoral (cranc, calamar, tortuga marina, estrella de mar, tauró, tonyina, cargol de mar o gamba de Tarragona».

Cal recordar que va ser durant el juny del proppassat 2016 quan es va constituir la secció d’aigües obertes dels dos clubs i que, des de llavors, s’han realitzat sortides, activitats i entrenaments regulars.

tracking