Diari Més

Jugar amb l'ansietat del Tenerife i intentar aturar l'elèctric Amath

Aquestes són dues de les majors prioritats d’un Nàstic que pot certificar la permanència a l’Heliodoro Rodríguez López

El Nàstic va guanyar la passada temporada a l'Heliodoro Rodríguez López 1-2.

Jugar amb l'ansietat del Tenerife i intentar aturar l'elèctric AmathDelia Padrón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Son moltes, moltíssimes les virtuts que té el Tenerife, pròxim rival del Gimnàstic de Tarragona. Els de Nano Rivas saben que serà una pedra molt dura de rosegar la d’aquest diumenge, ja que hauran de jugar, novament, contra un ferm candidat a l’ascens a Primera Divisió.

Pujar directament ja és impossible pels canaris, ja que la segona plaça està entre el Girona, darrer rival del Nàstic, i el Getafe, però encara li queden objectius a complir a l’equip que entrena Pep Lluís Martí. El primer d’aquests, és certificar la classificació per a la promoció d’ascens.

Amb 63 punts, el Tenerife en suma quatre més que l’Osca, setè (primer equip que no la disputaria), amb què un triomf seria suficient als de Martí per assegurar-se el seu concurs a la fase final. Un cop assolida aquesta meta, tocarà intentar l’assalt a la tercera plaça. Acabar el curs en tercera posició és, en principi, el millor dels escenaris possibles. Ho és perquè, primer, sempre tindrà el factor camp a favor i, segon, s’enfrontarà a la primera eliminatòria al sisè classificat, que és, a priori, el més dèbil de tots.

Intentar jugar amb aquesta ansietat de finalitzar en tercera posició és un dels factors dels quals s’ha d’aprofitar el Nàstic per buscar un triomf que seria pràcticament definitiu en la lluita dels tarragonins per assolir la permanència. No serà senzill, ja que el club canari compta amb dos punts forts, molt forts. El primer, és la seva gran fortalesa defensiva. Després del CF Reus (28) i del Llevant (29), és l’equip que menys gols ha encaixat de tots els que conformen la Segona Divisió A. 35 dianes han rebut els de Martí en els 40 enfrontaments que han disputat. En l’apartat golejador, no són dels més efectius, ja que han marcat 48 gols, per darrere de molts equips com Llevant, Girona, Cadis, Valladolid, Osca, Sevilla Atlètic o Saragossa.

Però el perill té un nom a Tenerife: Amath Ndiaye. Aquest jove extrem, de tan sols 20 anys, és la gran estrella de l’equip. Cedit per l’Atlètic de Madrid, acostuma a jugar per banda esquerra, tot i que la seva velocitat i el seu gol el converteixen també en un perfecte candidat per jugar de davanter centre. Dotze gols el converteixen en el màxim realitzador del seu equip i en el futbolista més perillós de tots.

tracking